ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις: O Μάρτιος έρχεται «φορτωμένος» – Τριπλός μποναμάς για τους συνταξιούχους

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν έξτρα χρήματα μέσα στον Μάρτιο

Μέσα στον Μάρτιο 1,3 εκατ. συνταξιούχοι θα δούνε τις τσέπες τους φουσκωμένες καθώς πέρα από την μηνιαία καταβολή της σύνταξής τους θα λάβουν στους λογαριασμούς τους πληρωμές αναδρομικών για επικουρικές συντάξεις και καταβολή του επιδόματος «προσωπικής διαφοράς».

Τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται στους δικαιούχους από Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και τέλη Μαρτίου.

Αναλυτικότερα:

1. Αναδρομικά προκαταβολών για επικουρικές συντάξεις με ποσά έως 8.000 ευρώ, καθώς και έκδοση οριστικών αποφάσεων με πλήρη ποσά.

Προκαταβολές θα πάρουν περίπου 40.000 συνταξιούχοι με αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου του 2022, ενώ άλλοι τόσοι (40.000) θα λάβουν οριστικές αποφάσεις με όλο το ποσό της επικουρικής και, φυσικά, με τα αναδρομικά από την ημερομηνία αίτησής τους. Οσον αφορά στην προκαταβολή, οι πληρωμές θα γίνουν στο τριήμερο 13, 14 και 15 Μαρτίου, ενώ οι νέες απονομές θα πληρωθούν με την τακτική καταβολή των συντάξεων στα τέλη Μαρτίου.

Για την προκαταβολή θα πρέπει να έχει εκδοθεί απόφαση κύριας σύνταξης και οι συνταξιούχοι να έχουν συμπληρώσει κατ’ ελάχιστον 15 έτη (ή 4.500 ημέρες) επικουρικής ασφάλισης, λαμβανομένου υπόψη και του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης. Για σύνταξη λόγω γήρατος η προκαταβολή είναι 100 ευρώ τον μήνα (από την ημερομηνία αίτησης) για αιτήσεις λόγω αναπηρίας και λόγω θανάτου η προκαταβολή είναι 50 ευρώ τον μήνα και στην περίπτωση που υπάρχουν τέκνα που δικαιούνται μερίδιο από επικουρική θανόντος γονέα η προκαταβολή είναι 25 ευρώ για κάθε μήνα που καθυστερεί η απόφαση.

2. Επίδομα προσωπικής διαφοράς 300, 250 και 200 ευρώ για 1.112.000 συνταξιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους φορείς, το επίδομα αναμένεται πριν πληρωθούν οι συντάξεις του Απριλίου. Επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής η 24η και η 27η Μαρτίου, αν δοθεί πριν από τις συντάξεις, ενώ, αν αποφασιστεί να πληρωθούν πρώτα οι συντάξεις και μετά το επίδομα, τότε θα το πάρουν οι συνταξιούχοι 29 με 31 Μαρτίου.

3. Στις 28 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Απριλίου οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαρτίου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΛΥΜΠΕΡΗ: “Δύο χρόνια οι Αμερικανοί μας πίεζαν να μην επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ”!

evosmos

Θάνατος 17χρονου στη Μάνδρα – Δικηγόρος 14χρονου: «Εκπυρσοκρότησε το όπλο»

evosmos

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Απαντά πότε θα δείξει το πρόσωπό της χωρίς μάσκα

evosmos

Leave a Comment