ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Υπό δρακόντεια μέτρα στα Δικαστήρια ο 48χρονος που συνελήφθη με κινηματογραφικό τρόπο για κλοπές σε σπίτια

Συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Ηρακλείου οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας (2/2) ο 48χρονος που συνελήφθη με κινηματογραφικό τρόπο το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο άνδρας είναι γνώριμος των Αρχών, με βαρύ ποινικό παρελθόν, καθώς έχει εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης για ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και άλλες αξιόποινες πράξεις. Σε μία περίπτωση είχε απειλήσει αστυνομικούς ότι θα απασφαλίσει χειροβομβίδα που έφερε, με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά και να τραυματιστεί.

Ο 48χρονος συνελήφθη μαζί με την 41χρονη φίλη του λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής και αναχωρήσουν από Κρήτη. Στον άνδρα αποδίδονται συνολικά 14 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, με τη γνωστή μέθοδο της θραύσης του ομφαλού. Ορισμένες υποθέσεις είχαν διαπραχθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2025, ενώ οι πρόσφατες περιπτώσεις των τελευταίων ημερών οδήγησαν στην πλήρη εξιχνίαση της δράσης του.

Καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση έπαιξαν τόσο το συγκεκριμένο modus operandi όσο και η αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού. Επίσης κρίσιμο στοιχείο θεωρήθηκε το λευκό Fiat Panda που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι, το οποίο είχαν μισθώσει από τον Πειραιά στα μέσα Ιανουαρίου και όφειλαν να επιστρέψουν στις 29 του μήνα. Σημειώνεται ότι κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο, ο 48χρονος φέρεται να είχε δηλώσει αναληθή στοιχεία.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τον «τρέλανε» η αναμονή στο νοσοκομείο και έβριζε τους εργαζομένους 50χρονος Αλβανός

evosmos

«Είμαι πολύ όμορφη για να σηκώνομαι στις 6 το πρωί και να δουλεύω» λέει TikToker και διχάζει – Viral το βίντεό της

evosmos

«Θα με σκότωνε» – Θύμα ξυλοδαρμού που σώθηκε χάρη στο panic button η βαφτιστήρα του Τριαντάφυλλου από σύντροφό της

evosmos

Leave a Comment