ΕΛΛΑΔΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται η προθεσμία για την έκπτωση 4% λόγω εφάπαξ εξόφλησης του φόρου

Μέχρι τις 15 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με έκπτωση φόρου 4%, υπό την προϋπόθεση ότι η οφειλή θα εξοφληθεί εφάπαξ έως τις 31 Ιουλίου.

Η αρχική προθεσμία της 30ης Απριλίου παίρνει παράταση κατά δύο εβδομάδες, δίνοντας πρόσθετο χρόνο σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπούς φορολογούμενους που θέλουν να κλείσουν νωρίς τη διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να εξασφαλίσουν το υψηλότερο ποσοστό έκπτωσης.

Η αλλαγή αφορά το πρώτο και πιο κρίσιμο στάδιο της φετινής περιόδου υποβολής, καθώς μετά τη λήξη του οι φορολογούμενοι περνούν στο επόμενο επίπεδο έκπτωσης.

Κατά τα λοιπά, το γενικό χρονοδιάγραμμα δεν αλλάζει.

Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα μπορούν να υποβάλλονται έως τις 15.07.2026, ενώ για όσους συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα με απλογραφικά βιβλία η προθεσμία φτάνει έως τις 31.07.2026.

Ο φόρος εξακολουθεί να μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 31.07.2026.

Αυτό σημαίνει ότι το όφελος της έκπτωσης 4% συνδέεται αποκλειστικά με την έγκαιρη υποβολή μέσα στο νέο διευρυμένο περιθώριο και με την πλήρη εξόφληση του ποσού μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες πληρωμής και τα ποσά

evosmos

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΝΕΚΡΟΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ – ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΣΤΗΚΕ – ΣΕ ΣΟΚ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

evosmos

Ανατριχιαστικό συμβάν στη Σάμο: Ανήλικος παράνομος μετανάστης σκοτώνει περιστέρι με πέτρα για να το φάει (βίντεο)

evosmos

Leave a Comment