ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται το πορτοκαλί φανάρι και για τους πεζούς – Σε ποια χώρα θα εφαρμοστεί πρώτα;

Η βοήθεια και σπουδαιότητα των φωτεινών σηματοδοτών ή αλλιώς φαναριών στους δρόμους είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς χωρίς την παρουσία τους τα τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα θα είχαν διπλάσιο αριθμό.

Τα συνήθη χρώματα είναι το ερυθρό (κόκκινο), το πορτοκαλί και το πράσινο, όπου ο ερυθρός σηματοδότης δηλώνει υποχρεωτική διακοπή της πορείας, ο πράσινος σηματοδότης δηλώνει την συνέχιση της πορείας και ο κίτρινος δηλώνει γενικά προειδοποίηση ή κίνδυνο.

Σε ό,τι αφορά τα φανάρια που ρυθμίζουν την πορεία των πεζών, οι σηματοδότες είναι δύο, καθώς απουσιάζει το πορτοκαλί.

Όπως όμως όλα δείχνουν αυτό επρόκειτο να αλλάξει σε επτά γαλλικές πόλεις στις οποίες τα υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών της χώρας αποφάσισαν να προβούν σε πιλοτικές δοκιμές ενός πρωτοποριακού συστήματος.

Πρόκειται για τις πόλεις Μετς, Νανσί, Νάντη, Νίκαια, Στρασβούργο, Τουλούζη και Βερσαλλίες, οι οποίες θα επαναρυθμίσουν τη λειτουργία ορισμένων φωτεινών σηματοδοτών, ώστε προτού γίνει κόκκινο το απεικονιζόμενο ανθρωπάκι, αυτό να εκπέμπει πορτοκαλί χρώμα, είτε σταθερής είτε παλλόμενης μορφής.

Έτσι, όταν οι πεζοί θα αντικρύσουν τον πορτοκαλί σηματοδότη δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στη διάβαση, στην περίπτωση όμως που βρίσκονται ήδη σε αυτόν μπορούν να τη διασχίσουν νόμιμα.

Όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, η συγκεκριμένη λύση θα επιτρέψει στους πεζούς να ενημερώνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια για το πότε θα ανάψει το κόκκινο φανάρι κυκλοφορίας πεζών.

Σημειώνεται ότι τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το σύστημα αντίστροφης μέτρησης στους φωτεινούς σηματοδότες που από τον Ιούλιο του 2022 και κατόπιν μιας μακράς περιόδου δοκιμών, μπορεί να εφαρμοστεί στα φανάρια όλων των γαλλικών δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το 2022, στη Γαλλία, τη ζωή τους έχασαν 484 πεζοί.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΝΕΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ!!! Το «τερμάτισε» αυτή τη φορά ο Ερντογάν – Ανοιχτή απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας!

evosmos

Ελβετία: Κλινική ευθανασίας βοήθησε 47χρονο Άγγλο να αυτοκτονήσει ενώ ήταν υγιέστατος

evosmos

Ερντογάν: Αυτή την συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας τρέμει – Η Ελευσίνα ναυπηγικός κόμβος

evosmos

Leave a Comment