ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμη για τους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander η Λευκορωσία – Τι είπε ο Putin για τα πυρηνικά

Η συμφωνία Ρωσίας – Λευκορωσίας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων Iskander

Τα πληρώματα του συστήματος τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M (TBM) της πυραυλικής δύναμης των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στη Ρωσία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Μινσκ το Σάββατο (22/4/2023).
«Τα πληρώματα του βαλλιστικού πυραυλικού συστήματος επιχειρησιακής τακτικής Iskander-M των πυραυλικών στρατευμάτων των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας έχουν ολοκληρώσει πρακτική εκπαίδευση στη Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Σήμερα, οι Λευκορώσοι στρατιώτες προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Machulishchy».
Οι στρατιώτες λέγεται ότι ακολούθησαν ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε πεδίο βολής στη Ρωσία.
Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι η εκπαίδευση αφορούσε στις πρακτικές τους δεξιότητες στην προετοιμασία του συστήματος πυραύλων, την ενεργοποίησή του και τη διεξαγωγή εκτοξεύσεων.
Επιπλέον, τα πληρώματα έπρεπε να μάθουν πώς να συντηρούν και να χρησιμοποιούν τις τακτικές πυρηνικές κεφαλές του πυραυλικού συστήματος Iskander-M.

Putin για τα πυρηνικά

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin σημείωσε ότι κατόπιν αιτήματος της λευκορωσικής πλευράς η Ρωσία θα τοποθετήσει τα τακτικά πυρηνικά της όπλα σε αυτή τη χώρα, ακριβώς με τον τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν εδώ και καιρό τις δικές τους πυρηνικές κεφαλές στα εδάφη των συμμάχων τους στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Putin, η Μόσχα έχει ήδη μεταφέρει το σύστημα Iskander στο Μινσκ και βοηθά τη Λευκορωσία να εξοπλίσει τα αεροσκάφη της.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η δική μου αλήθεια για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

evosmos

Μεσολόγγι: Βρέθηκε μηχανή δημιουργίας κρυπτονομισμάτων στο σπίτι του Μπάμπη

evosmos

Θεσσαλονίκη: Ανήξερος δηλώνει ο ξενοδόχος που είχε παγιδεύσει με κάμερες τα δωμάτια

evosmos

Leave a Comment