ΕΛΛΑΔΑ

Αλπινιστές του Στρατού μαζί με Γάλλους υπαξιωματικούς στο ΚΕΟΑΧ, στον Όλυμπο – Εντυπωσιακές εικόνες

Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση χειμερινής διαβίωσης κι εκπαίδευσης στο ΚΕΟΑΧ, στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας.

Από 6 έως 17 Φεβρουαρίου η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), διεξήγαγε χειμερινή εκπαίδευση – διαβίωση στο Περτούλι Τρικάλων ενώ οι Σπουδαστές της ΙΙας Τάξης πραγματοποίησαν και εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης, το οποίο παρακολούθησαν και 5 στελέχη της Γαλλικής Σχολής Υπαξιωματικών (Ècole Nationale des sous-Officiers d’Active), περιελάμβανε αντικείμενα εκμάθησης τεχνικών επιβίωσης και διεξαγωγή ασκήσεων μικρών κλιμακίων υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αλπινιστές του Στρατού μαζί με Γάλλους υπαξιωματικούς στο ΚΕΟΑΧ, στον ΌλυμποΑλπινιστές του Στρατού μαζί με Γάλλους υπαξιωματικούς στο ΚΕΟΑΧ, στον ΌλυμποΑλπινιστές του Στρατού μαζί με Γάλλους υπαξιωματικούς στο ΚΕΟΑΧ, στον ΌλυμποΑλπινιστές του Στρατού μαζί με Γάλλους υπαξιωματικούς στο ΚΕΟΑΧ, στον Όλυμπο

Το ίδιο χρονικό διάστημα Σπουδαστές της ΙΙΙης Τάξης πραγματοποίησαν εκπαίδευση στο Σχολείο Παροχής Α’ Βοηθειών, στο Πεδίο της Μάχης (TCCC), που διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ).

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Νίκη σε υψόμετρο 1.820 μ. Οι εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ, συνολικής εκτάσεως 100 στρεμμάτων ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

Εκεί πραγματοποιείται η εκπαίδευση στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και των λοιπών Όπλων του Στρατού Ξηράς και των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Διεξάγονται επίσης συνεκπαιδεύσεις με στελέχη ξένων κρατών.

Τα σχολεία τα οποία διεξάγονται στο ΚΕΟΑΧ είναι :

(1) Σχολείο Επιβιώσεως σε Ορεινές – Χιονοσκεπείς Περιοχές (ΣΕΟΧΠ).

(2) Εκπαίδευση Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ –ΣΜΥ).

(3) Εκπαίδευση Μονάδων.

Οι ορεινοί καταδρομείς ή αλπινιστές όπως αποκαλούνται εκπαιδεύονται όχι μόνο στο σκι αλλά και στο πυρ εν κινήσει.

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση στον Όλυμπο:

ΚΟΙΝΟ
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΟΚ ΣΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ!!! ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ

evosmos

Πατέρας έξι παιδιών σε Ευαγγελάτο: «Μήπως να σε βάλουν φυλακή;;;», δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

evosmos

Το λάθος του οδηγού που οδήγησε στην τραγωδία με τους Έλληνες ταξιδιώτες – «Το Google Maps φταίει» λέει ο ίδιος

evosmos

Leave a Comment