ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο

Κι όμως, μία καυτερή πιπεριά μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτικό σοκ και να οδηγήσει σε θάνατο.

Το τσίλι που καλλιεργεί στον κήπο του ένα ουαλός σεφ, μπορεί να προκαλέσει το μοιραίο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mirror, πρόκειται για την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.

Η «ανάσα του δράκου», όπως την «βάπτισε» ο ουαλός σεφ, Μάικ Σμιθ , καλλιεργείται για ιατρικούς λόγους καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς ως αναισθητικό.Τα έλαια που εμπεριέχει είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να μουδιάσουν το δέρμα.

Ο Μάικ Σμιθ , κάτοικος της St Asaph στη Βόρεια Ουαλία, καλλιεργεί στον κήπο του πιπεριές και λαχανικά τα τελευταία επτά χρόνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Post.

«Καθώς νιώθουμε το στόμα μας να καίει, οι αεραγωγοί κλείνουν κι έχουμε την αίσθηση ότι μας κόβεται η αναπνοή», υποστηρίζει ο 53χρονος Σμιθ.

Ο ίδιος την έχει δοκιμάσει με την άκρη της γλώσσας του. Κι όταν ένιωσε να παίρνει το στόμα του φωτιά, την έφτυσε σε περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Ο ίδιος έχει ονομάσει την δημιουργία του “ανάσα του δράκου”, ενώ η πιπεριά καλλιεργείτε και για ιατρικούς σκοπούς, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς ως αναισθητικό αφού τα έλαια που περιέχει είναι τόσο ισχυρά που μουδιάζουν το δέρμα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας, αν τρώτε 3 χουρμάδες καθημερινά

evosmos

ΤΟ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ο Πλεύρης: «Οι πιθανότητες είναι συντριπτικές ότι θα υπάρξει αναγκαιότητα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τον Σεπτέμβριο σίγουρα για τον γενικό πληθυσμό και τις ευάλωτες ομάδες»

evosmos

Κορωνοϊός: Ετοιμότητα για νέα μέτρα μετά τη Χαλκιδική και την Μύκονο

evosmos

Leave a Comment