ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός συνταξιούχων 2023: Εδώ η αίτηση στο gov.gr για λίγες ώρες

Ασφυκτική η προθεσμία για τον Κοινωνικό Τουρισμό συνταξιούχων για το 2023. Κριτήρια, δικαιούχοι και αίτηση.
Μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα έχουν διορία όσοι επιθυμούν, για να κάνουν αίτηση για τον Κοινωνικό Τουρισμό συνταξιούχων για το 2023.

Η πλατφόρμα του gov.gr άνοιξε το Σάββατο και κλείνει την Τρίτη 18/7 στις 23:59 ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα πάρει παράταση ή όχι.

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να μπείτε στην σελίδα του gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ, με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Συνολικά, θα δοθούν 25.000 voucher με τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος να ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Εφόσον είστε δικαιούχοι, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher διακοπών του ΕΦΚΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ προβλέπεται από μία έως και έξι διανυκτερεύσεις σε όλες της περιοχές της Ελλάδας ανεξαιρέτως. Η συγκεκριμένη Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού καλύπτει διαμονή, ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε να κάνετε τις διακοπές σας σε κάποιες από τις παρακάτω περιοχές, τότε θα επωφεληθείτε με έως και 12 διανυκτερεύσεις:

στα νησιά Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις.
στη Σάμο και τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις.
Κοινωνικός Τουρισμός συνταξιούχων 2023: Δικαιούχοι και κριτήρια αναλυτικά
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 ορίζονται συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 5 του άρθρου 69 του ν. 3863/2010. Μάλιστα, έχει προστεθεί μία ακόμη κατηγορία δικαιούχων. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν καταβάλει την αντίστοιχη εισφορά ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή κατά τον μήνα Ιούνιο 2022.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται:

τα τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε και έως δεκαοχτώ ετών. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η
01.01.2023,
τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των 18 ετών έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα,
τέκνα των δικαιούχων ηλικίας από 18 ετών και άνω
με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, χωρίς ημέρες εργασίας,
οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών,
οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων α’ έως δ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας, αποδεικνυόμενη από σχετική βεβαίωση του αρμόδιου δημόσιου φορέα, εκδοθείσα βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.
Σημειώνεται ότι για τις περιπτώσεις συζύγων που είναι και οι δύο δικαιούχοι της παροχής, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση του άρθρου 7, όπως ορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Τα κριτήρια μοριοδότησης και ο αριθμός μορίων ανά κριτήριο έχουν ως εξής:

Ιδιότητα ΑμεΑ σε ποσοστό 50% και άνω: 50 μόρια
Ιδιότητα μονογονέα: 10 μόρια
Αριθμός ανήλικων τέκνων (ηλικίας έως 18 ετών): 15 μόρια για κάθε τέκνο
Το οικογενειακό εισόδημα έχει 3 κλίμακες μοριοδότησης:

έως 10.000,99 ευρώ: 30 μόρια,
από 10.001,00 έως 20.000,99 ευρώ: 20 μόρια,
από 20.001,00 έως 30.000,00 ευρώ: 10 μόρια.
Για το κριτήριο του εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του προηγούμενου του έτους υλοποίησης του προγράμματος φορολογικού έτους. Στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ακόμη η σχετική φορολογική δήλωση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από την ΑΑΔΕ προθεσμίες, θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους βάσει της σχετικής φορολογικής δήλωσης για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν μπορούν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα όσοι έχουν λάβει άλλη επιδότηση μέσω προγράμματος για Κοινωνικό Τουρισμό.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Με βελτιωμένα φορολογικά κίνητρα το νομοσχέδιο – Οι 8 βασικές αλλαγές

evosmos

Σχολεία: Έρχονται αποβολές για κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων – Το νέο «ποινολόγιο»

evosmos

Κρούσματα κορωνοϊού: Μεγάλη η διασπορά – 51 νέες νοσηλείες σε λίγες ώρες

evosmos

Leave a Comment