ΕΛΛΑΔΑ

Μια οχιά στην κεντρική πλατεία της Λαμίας. Πήγε για να φάει τον Σταϊκούρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τον πρώτο πανικό διαπιστώθηκε ότι το ερπετό ήταν ψόφιο…

Η οχιά είναι από τα εξαιρετικά χρήσιμα ερπετά της ελληνικής πανίδας, ωστόσο επειδή είναι και το μοναδικό επικίνδυνο είδος φιδιού για τον άνθρωπο, έχει πολλές φορές στοχοποιηθεί.

Όχι αδικαιολόγητα ίσως, όταν βρεθεί εντός κατοικημένης περιοχής, προκαλεί… πανικό!

Μία τέτοια όμορφη κυρία (το πιο πιθανό κύριος αλλά δεν είμαστε ειδικοί) βρέθηκε από το πουθενά στην κεντρικότατη πλατεία Πάρκου στη Λαμία, ακριβώς έξω από τα Public. Μετά τον αρχικό πανικό, διαπιστώθηκε ότι το όμορφο ερπετό, ήταν ψόφιο.

Δείτε βίντεο:

 

 

Οι οχιές είναι από τα μικρά σε μέγεθος είδη φιδιού, όπως και η συγκεκριμένη που ήταν περίπου 35-40 εκατοστά. Ξεχωρίζει από το κέρατο (απόφυση) στο ρύγχος της, το πλατύ κεφάλι της και το μάτι που είναι κατακόρυφο σαν της γάτας.

Τα σχέδια στη ράχη της δεν είναι αντιπροσωπευτικά και κάποιους μπερδεύουν, αλλά γενικά υπάρχει αυτό το ζιγκ ζαγκ που συνήθως είναι συνεχές. Είναι κοντόχοντρα φίδια που καταλήγουν σε μια απότομα λεπτή ουρά, όπως το φίδι που βρέθηκε στην πλατεία Πάρκου.

Το πως βρέθηκε εκεί;…. Ίσως να ήταν το γεύμα κάποιου πουλιού που του έφυγε πάνω από την πόλη, ίσως πάλι να είχε παγιδευτεί σε κάποιο σημείο οχήματος στη φύση και δεν άντεξε, εωσότου το άψυχο σώμα της έπεσε από αυτό, την ώρα που περνούσε από την πόλη.

 πηγή: lamiareport.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πόρτο Κατσίκι: Ελλιμενισμός πλοίου δίπλα στους λουόμενους με μουσική στη διαπασών

evosmos

Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι φύλακες καταγγέλλουν πως είναι 2 μήνες απλήρωτοι – «Δεν πήραμε ούτε δώρο Χριστουγέννων»

evosmos

Σοκ στην Κόρινθο: Μάνα σκότωσε την κόρη της… κατά λάθος, η κίνηση που την άφησε νεκρή, παγωμένη η γειτονιά

evosmos

Leave a Comment