ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Κουρής για τον διαβήτη: «Έχω περάσει κι από φάσεις βαθιάς κατάθλιψης, έχω περάσει κι από φάσεις παραίτησης»

Ο Νίκος Κουρής έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στον διαβήτη, με τον οποίο έχει διαγνωστεί από 13 χρονών.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Ζήσε Αλλιώς» και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υγείας του, την πρώτη του αντίδραση όταν το έμαθε, αλλά και το πώς το αντιμετωπίζει πλέον.

«Διαγνώστηκα με διαβήτη, όταν ήμουν σχεδόν 13 χρονών. Είχα πάρα πολύ μεγάλη δίψα, πολύ μεγάλη κόπωση, ήμουν πάρα πολύ κοντός, πάρα πολύ καχεκτικός. Όταν μου είπαν για πρώτη φορά ότι θα κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε όλη μου τη ζωή, σοκαρίστηκα. Έχω περάσει από φάσεις που δεν του έδινα καμία σημασία, έχω περάσει κι από φάσεις βαθιάς κατάθλιψης, έχω περάσει κι από φάσεις παραίτησης», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως πλέον, το βλέπει σαν ένα μικρό «εμπόδιο» που χρειάζεται απλώς σωστή διαχείριση. «Είμαι τώρα 37 χρόνια διαβητικός κι είναι ένα μικρό εμπόδιο που θέλει μια διαχείριση. Όχι αψήφιστα, αλλά να του δώσεις την προσοχή που του αναλογεί και θέλει και χιούμορ, όχι να το παίρνεις πολύ στα σοβαρά. Δεν πειράζει αν το ζάχαρο ανεβοκατεβαίνει, δεν πειράζει αν έχεις την τέλεια γλυκόζη, δεν πειράζει αν δεν είσαι τέλειος», εξηγεί.

Τέλος, τόνισε πως το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι το ζάχαρο, ενώ ανέφερε πως συχνά ανεβαίνει λόγω του άγχους και όχι της κακής διατροφής.

«Θέλω να πω, ας χαλαρώσουμε λίγο, ας φροντίζουμε το ζάχαρό μας για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής και μια ηρεμία. Για εμένα το πιο σημαντικό στο ζάχαρο είναι αυτή η σταθερότητα. Αν αγχωθείς, ανεβαίνει το ζάχαρο. Αν στενοχωρηθείς, ανεβαίνει το ζάχαρο. Αν πονάς σωματικά ή ψυχικά, ανεβαίνει το ζάχαρο», σημείωσε κλείνοντας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η 33χρονη τώρα λέει ότι άρπαξε την 10χρονη για να την… φροντίσει – Δείτε βίντεο

evosmos

ΤΗΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ Ο ίδιος ο πατέρας της την Κρητικιά που “έκαψε” τον 38χρονο! “Λέει ψέμματα για τις απειλές”

evosmos

Αλλοδαπός επιχείρησε να κρατήσει ομήρους – Αυτοτραυματίστηκε και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο

evosmos

Leave a Comment