ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΑ: Όλες οι αλλαγές στην πληρωμή των επιδομάτων μετά την 1η Μαΐου

Από την 1η Μάϊου 2023 θα αυξηθούν κατά 8% ορισμένα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Η αύξηση αυτή θα δοθεί στην πληρωμή των επιδομάτων που θα γίνει στις 31 Μάϊου 2023 και αφορά τα εξής:

1.Επίδομα κίνησης: Το επίδομα αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα 178,2 ευρώ από 165 ευρώ που είναι σήμερα.

Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος: Το επίδομα αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα 391 ευρώ από από 362 ευρώ που είναι σήμερα.
3.Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία: Με την νέα αύξηση του 8% οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν 338 ευρώ από 313 ευρώ που παίρνουν σήμερα.

4.Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση: Με την νέα αύξηση του 8% οι δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να πάρουν 569 ευρώ από 527 ευρώ που παίρνουν σήμερα.

5.Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης παραπληγικών, τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων, ανασφάλιστων και ασφαλισμένων του Δημοσίου: Με την νέα αύξηση του 8% οι δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να λάβουν 833 ευρώ από 711 ευρώ που λαμβάνουν σήμερα.

6.Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση: Το ποσό της ενίσχυσης των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί στα 391 ευρώ από 362 ευρώ που είναι σήμερα.

7.Ενίσχυση ατόμων με Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας – AIDS: Το ποσό της ενίσχυσης των δικαιούχων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 753 ευρώ από 697 ευρώ που είναι σήμερα.

8.Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων: Το ποσό της ενίσχυσης των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί στα 391 ευρώ από 362 ευρώ που δίνεται σήμερα.

9.Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης: Το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να αυξηθεί στα 391 ευρώ από 362 ευρώ που είναι σήμερα.

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση: Το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να ανέρχεται με την νέα αύξηση στα 753 ευρώ από 697 ευρώ που είναι σήμερα.
Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους: Το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 391 ευρώ από 362 ευρώ που είναι σήμερα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Έρχονται νέες απαγορεύσεις «λόγω κορωνοϊού»: Περιορισμός συγκεντρώσεων – «Πλαφόν» ατόμων στην εστίαση

evosmos

MasterChef: Η μάχη με τον σπάνιο καρκίνο – Οι πιθανότητες να ζήσει ήταν 3%

evosmos

Στη δημοσιότητα και το όνομα του 62χρονου παρουσιαστή – εκπαιδευτικού που κατηγορείται για παιδεραστία

evosmos

Leave a Comment