ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφωνη δικαίωση για νεαρό Ηρακλειώτη: Αθωώθηκε μετά από 7 χρόνια για υπόθεση βιασμού

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ένας νεαρός από χωριό του Ηρακλείου, βάζοντας τέλος στον εφιάλτη που βίωνε από το 2016, όταν η τότε ανήλικη πρώην φίλη του κατήγγειλε, ότι την κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά.

Ο ίδιος ούτε καν μπορούσε να υποψιαστεί, ότι η ερωτική σχέση που είχαν, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε… κόλαση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένεια του, καθώς ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με έξι κακουργήματα και ένα πλημμέλημα και θα μπορούσε από τη μία στιγμή στην άλλη να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στη μικρή κοινωνία του χωριού του ήταν δακτυλοδεικτούμενος για κάποιους. Αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν κάνει έρευνα στο σπίτι της οικογένειας του και στο μαγαζί που διατηρούσε τότε. Από στόμα σε στόμα τα νέα μεταδόθηκαν αστραπιαία για την εμπλοκή του σε μία τόσο αποτρόπαια υπόθεση.

Επέμενε στην αθωότητά του

Καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας επέμεινε με σθένος στην αθωότητα του. Η οικογένεια του από την άλλη προσπαθούσε να διαχειριστεί με μεγάλο ψυχικό κόστος την όλη κατάσταση. Αφενός τον εύθραυστο ψυχισμό του δικού τους ανθρώπου και αφετέρου τον κοινωνικό περίγυρο που στις μικρές κοινωνίες μετατρέπεται κάποιες φορές σε…δήμιο. Σήμερα, 7 χρόνια μετά, ο Λ. δικαιώθηκε απόλυτα από τη δικαιοσύνη, που τον αθώωσε ομόφωνα και σε δεύτερο βαθμό. Και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αθωωθεί, αλλά κατά πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε ξανά σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Στο πλευρό του βρίσκονταν οι γονείς του, συγγενείς και καλοί φίλοι, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν να τον στηρίξουν και να τον εμψυχώσουν. Όλη αυτή η δικαστική περιπέτεια «φρέναρε» τα όνειρα του, τα σχέδια του για το αύριο, κλείστηκε στον εαυτό του. Τώρα πια, ανακουφισμένος, θα προσπαθήσει να κάνει… επανεκκίνηση, όπως λέει. «Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου» λέει στην κάμερα του cretalive.gr, λίγο μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. «Θέλω να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου» συμπληρώνει.

«Μετά από περίπου επτά χρόνια, απονεμήθηκε δικαιοσύνη» δήλωσε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Παντελής Ρυακιωτάκης. Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, Αντώνης Βουλγαράκης, δήλωσε από την πλευρά του, ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε ως μια φοβερή ιστορία, από αυτές που γράφονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με πολύ σοβαρές κατηγορίες, οι οποίες τελικά κατέπεσαν στο δικαστήριο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αποκαλυπτικό ατύχημα στον αέρα

evosmos

Εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στην Αγία Μαρίνα Θεσσαλονίκης

evosmos

Στυγερό έγκλημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ηλικιωμένος βρέθηκε μαχαιρωμένος στο διαμέρισμά του (φωτο)

evosmos

Leave a Comment