ΔΙΑΦΟΡΑ

Σας περίσσεψαν κόκκινα αυγά από το Πάσχα; – Δείτε τι μπορείτε να τα κάνετε

Στους περισσότερους αν όχι σε όλους μας έχουν περισσέψει κόκκινα αυγά από το πασχαλινό τραπέζι.

Τα καλά νέα είναι ότι τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν αρκετές ημέρες και εβδομάδες όταν είναι βρασμένα αρκεί βέβαια να ξέρεις τι να τα κάνεις.

Γενικά τα βραστά αυγά διατηρούνται στο ψυγείο 2-3 εβδομάδες ενώ τα φρέσκα περίπου ένα μήνα. Υπάρχουν πολλές ιδέες για να αξιοποιήσετε τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν.

Αρχικά, τα κλασσικά ολόκληρα αυγά μπορούν να μπουν σε ένα ρολό κιμά ή ψιλοκομμένα σαν συνοδευτικά με καπνιστό σολομό.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μακαρονοσαλάτα με αυγά, με μια απλή συνταγή:

Βράστε ½ πακέτο ζυμαρικά με μικρό σχήμα (κοφτό, κοχυλάκι, πένες ή ορεκιέτι) και στραγγίστε τα. Αφήστε τα να κρυώσουν και βρέξτε τα με λίγο ηλιέλαιο για να μη κολλήσουν. Ψιλοκόψτε 1 ψημένη πιπεριά φλωρίνης, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη και 10 ελιές χωρίς κουκούτσι. Βάλτε σε ένα μπολ ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, ½ φλιτζάνι μαγιονέζα, λίγο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατέψτε.

Προσθέστε τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και αρκετό ψιλοκομμένο άνηθο. Βάλτε την σαλάτα στο μπολ και βάλτε επάνω στην σαλάτα 6 βρασμένα αβγά κομμένα σε φέτες. Γαρνίρετε με λίγες κορυφές από άνηθο. Όπως όλες οι μακαρονοσαλάτες, θα πρέπει να την φτιάξετε λίγο πριν την σερβίρετε για να μη μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Καλή ιδέα είναι και το άλειμμα για σάντουιτς. Αρχικά, βάλτε στο πολυμίξερ ένα πακέτο (200 γραμ.) τυρί κρέμα, 3 ψιλοκομμένα βραστά αβγά, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιείστε το μείγμα και θα έχετε ένα πεντανόστιμο άλλειμα για σάντουιτς. Διατηρείστε το για 2-3 ημέρες σκεπασμένο στο ψυγείο.

Τέλος, στην κεντρική Ευρώπη τα βρασμένα αβγά τα κάνουν κροκέτες. Τα ανακατεύουν ψιλοκομμένα με σφιχτή μπεσαμέλ, και αφού μείνουν για αρκετές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα, τα πλάθουν, τα περνάνε από γαλέτα και τα τηγανίζουν.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυτό είναι το λάθος στο μαγείρεμα που μπορεί να καταστρέψει τις κατσαρόλες και τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι

evosmos

Αυτό το ήξερες; – Πώς βγήκε η έκφραση είναι «από τζάκι»;

evosmos

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει την Μ. Τρίτη η προθεσμία και ξεκινούν τα πρόστιμα

evosmos

Leave a Comment