ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ: Οι πλημμύρες στη Λάρισα άλλαξαν όλο τον χάρτη της Θεσσαλίας. «Συναντήθηκαν» όλα τα ποτάμια και μπαίνουν στον Πηνειό

Μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τις καταστροφικές πλημμύρες, άλλαξε ακόμη και ο χάρτης της Θεσσαλίας, όπως αποκαλύπτουν τα δορυφορικά δεδομένα.

Το μεγαλύτερο τμήμα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.

Στη δορυφορική εικόνα, που ανέλυσε το κέντρο BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνεται η έκταση που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel και είναι τριπλάσια σε σύγκριση με την έκταση που είχε κατακλυστεί από τον Ιανό.

Μάλιστα φαίνεται ότι συναντήθηκαν τα 5 ποτάμια της Θεσσαλίας! Ο Ενιπέας που έρχεται από τα ανατολικά του Παλαμά, βγαίνει στον θεσσαλικό κάμπο και εκεί συναντά τον ποταμό Σοφαδίτη που έρχεται από Σοφάδες. Και οι δύο κατευθύνονται προς Πηνειό. Δυτικά του χωριού Παλαμάς είναι ο Καλέντζης και Καράμπαλης που επίσης κατευθύνονται στον Πηνειό.

Όλοι αυτοί οι ποταμοί φούσκωσαν από το μεγάλο ύψος βροχής, με αποτέλεσμα τις εικόνες αποκάλυψης που είδαμε, καθώς συναντιούνται μεταξύ τους και μπαίνουν στον Πηνειό, μαζί με τα νερά των χειμάρρων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

28η Οκτωβρίου: Αυτός είναι ο πιλότος της Ομάδας ΖΕΥΣ που θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

evosmos

Αγία Σοφία: Αναδρομή σε 1.500 χρόνια ιστορίας μέσα από ένα βίντεο

evosmos

Έξοδος του Δεκαπενταύγουστου με «εναλλακτικά επόμενα μέτρα»

evosmos

Leave a Comment