ΚΟΣΜΟΣ

“Σφάλμα” στο Facebook στέλνει αυτόματα αιτήματα φιλίας και προκαλεί αναστάτωση

Εάν έχετε τη συνήθεια να παρακολουθείτε ή να χαζεύετε προφίλ αγνώστων -ή και όχι- στο Facebook, ίσως ήρθε η ώρα να το σταματήσετε, αφού bug στέλνει ακούσια αιτήματα φιλίας σε άλλους χρήστες.
Εάν ξαφνικά είδατε στον λογαριασμό σας στο Facebook κάποιον άγνωστο ή κάποιον που μπορεί να γνωρίζετε, αλλά για τον οποιονδήποτε λόγο δεν θα θέλατε να βρίσκεται ανάμεσα στους διαδικτυακούς σας φίλους, να έχει δεχθεί το αίτημα φιλίας που εσείς στείλατε, τότε ο λογαριασμός σας ίσως έχει πέσει “θύμα” ενός ασυνήθιστου bug, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους χρήστες της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και αναφέρουν τεχνολογικές ιστοσελίδες, οι χρήστες ισχυρίζονται ότι το Facebook στέλνει ανεξήγητα αυτόματα αιτήματα φιλίας σε άτομα, που προηγουμένως είχαν επισκεφθεί τα προφίλ τους.
Και μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να δημιουργεί άλλης φύσεως κοινωνικά προβλήματα -φανταστείτε για παράδειγμα να “ψάξατε” στο Facebook τον/ την νυν σύντροφο του/της πρώην σας ή κάποιον παλιό ίσως συνάδελφο με τον οποίο δεν έχετε πλέον σχέσεις και ξαφνικά εκείνος ή εκείνη να έλαβε αίτημα φιλίας που εσείς δεν θα στέλνατε ποτέ, το συγκεκριμένο ζήτημα όμως είναι πιο σοβαρό, καθώς δυνητικά θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο και τον έλεγχο των χρηστών, προκαλώντας ανησυχία σχετικά με πιθανές παραβιάσεις των προσωπικών ορίων και την παραβίαση της ψηφιακής συναίνεσης.

Το εν λόγω σφάλμα συμβαίνει όταν ένας χρήστης επισκέπτεται το προφίλ άλλου ατόμου, ενεργοποιώντας ένα αυτόκλητο αίτημα φιλίας που θα σταλεί από τον επισκέπτη στον κάτοχο του προφίλ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Υπόθεση Τζ.Έπσταϊν: Συνελήφθη από το FBI η μυστηριώδης Γ.Μάξγουελ – Θεωρείται το νο.2 του κυκλώματος

evosmos

Κρεμλίνο: Διαψεύδει επισήμως ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει σωσίες

evosmos

Άφησε το μωρό της να πεθάνει από θερμοπληξία, πήγε για ψώνια και πούλησε τα ρούχα του στο Facebook! Μάνα- «τέρας» στη Βρετανία! (φωτο)

evosmos

Leave a Comment