ΕΛΛΑΔΑ

Αίσχος σε σχολείο της Χαλκιδικής: Κάλεσαν την αστυνομία για να διώξουν 10χρονη μαθήτρια ε που δεν, «χωρούσε» στην τάξη

Μία 10χρονη μαθήτρια στη Χαλκιδική, δεν χωρούσε στην τάξη και διώχτηκε σε άλλο σχολείο, στην Πορταριά, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων, όπως έγινε γνωστό μετά από σχετική καταγγελία.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε να διώξει τη 10χρονη από το σχολείο στα Σήμαντρα Χαλκιδικής, προκειμένου να μην δημιουργήσει δεύτερο τμήμα στην Ε’ τάξη του Δημοτικού.

Το κορίτσι καλείται να πάει σχολείο στην Πορταριά που, σύμφωνα με καταγγελία της οικογένειά της, είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Έντονη διαμαρτυρία του πατέρα της 10χρονης μαθήτριας

Ο πατέρας του κοριτσιού, τη δεύτερη ημέρα μετά τον αγιασμό κι ενώ τους ανακοινώθηκε η εντολή να πάει το παιδί σχολείο στην Πορταριά, διαμαρτυρήθηκε, με αποτέλεσμα το σχολείο να καλέσει την αστυνομία, ώστε να επιληφθεί του θέματος.

Έδιωξαν 10χρονη μαθήτρια από το σχολείο

Η 10χρονη μαθήτρια φοβήθηκε πολύ

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο πατέρας στον ΑΝΤ1 «την κάλεσε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εμένα με πήρε τηλέφωνο η διευθύντρια του σχολείου. Το παιδί μου φοβόταν πολύ. Ευτυχώς και η διευθύντρια και η αστυνομία αρνήθηκαν να τη διώξουν. Είπαν στο παιδί να πάρει το λεωφορείο και να πάει στο άλλο σχολείο».

Από την πλευρά της, η Μαρία Τασοπούλου, εκπαιδευτικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, επεσήμανε ότι «η ευθύνη ξεκινάει από την κυβέρνηση και από το υπουργείο που έχει δώσει αυτή την εντολή. Η εφαρμογή της εντολής από τον προϊστάμενο ξεπερνάει τα όρια της αυστηρότητας» και πρόσθεσε ότι στην Χαλκιδική έγινε παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στον εκπαιδευτικό τομέα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 28 ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

evosmos

«Έχω δει την Παναγία στον ύπνο μου, λουσμένη στο φως. Ήρθε και μου απάλυνε τη ψυχή η Μεγαλόχαρη» – Καθηλώνει ο Χρήστος Φωτίδης για τα θαύματα που έχει βιώσει

evosmos

Απίστευτο: Αγόρασε έτοιμο κοτόπουλο από σούπερ μάρκετ και είχε… σκουλήκια! Έπαθε σοκ η γυναίκα με το αηδιαστικό θέαμα! (φωτο)

evosmos

Leave a Comment