Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ανώνυμες απειλές μετά τη δημόσια τοποθέτησή της για την υπόθεση Γιωτόπουλου και απαντά με αιχμηρό ύφος στα social media.
Ανώνυμες απειλές καταγγέλλει ότι δέχεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις της για την υπόθεση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και την αναίρεση του βουλεύματος που αφορούσε την αποφυλάκισή του.
Η ίδια, μέσα από ανάρτησή της στα social media, αναφέρει ότι έχει γίνει αποδέκτης ιδιαίτερα επιθετικών και υβριστικών μηνυμάτων, τα οποία –όπως υποστηρίζει– περιλαμβάνουν απειλές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τη στάση της.
«Τα ίδια που είχα ζήσει πριν χρόνια και με τους Χρυσαυγίτες. Φοβήθηκα και τότε, φοβάμαι και τώρα. Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι παραμένει σταθερή στις απόψεις της.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει επίσης ότι δεν πρόκειται να αναζητήσει κοινωνική αποδοχή μέσω αυτολογοκρισίας, τονίζοντας με αιχμηρό ύφος ότι «δεν θα γίνω αρεστή σε κανέναν κερατά».
Στην ανάρτησή της περιγράφει το ύφος των μηνυμάτων που λέει ότι λαμβάνει, κάνοντας λόγο για απειλές, στοχοποίηση και υβριστικό λόγο, ενώ συνδέει την εμπειρία αυτή με παλαιότερες περιόδους έντονης πολιτικής πόλωσης.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στον δημόσιο διάλογο, καθώς ο δημοσιογράφος και στιχουργός Άρης Δαβαράκης τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ της πλήρους έκτισης της ποινής του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, αναφερόμενος σε παλαιότερες υποθέσεις και στα θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

