ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Γραμμή Πειραιάς-Σάμος: “Μπλόκο” σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Η απάντηση της εταιρείας

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι εταιρεία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας αρνήθηκε να παραλάβει ασυνόδευτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, παρ’ όλο που ο κάτοχος είχε “κόψει” εισιτήριο. Πάμε να δούμε τι συνέβη την περασμένη Δευτέρα (18/12) στο δρομολόγιο από την Σάμο προς τον Πειραιά, αλλά και την επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε ότι το όχημά του δεν θα μεταφερθεί λόγω απόφασης της εταιρίας για τα συγκεκριμένα οχήματα. Πρόκειται για επαγγελματία στον χώρο των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, ο οποίος ανέφερε ότι έχει μεταφέρει αρκετές φορές αυτοκίνητα χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο, το απόγευμα της Δευτέρας δεν του επιτράπηκε να μεταφέρει ασυνόδευτο το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Η εταιρεία επικαλείται λόγους ασφαλείας και τους εκφράζει με σχετικό έγγραφο, το οποίο μάλιστα είναι δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα της “Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας” (δείτε το εδώ). Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο:

“Καλλιθέα, 17 Νοεμβρίου 2023
Προς Συνεργαζόμενα Πρακτορεία & Λιμενικά Γραφεία Blue Star Ferries – Hellenic Seaways Κοινοποίηση: κ.κ. Πλοίαρχοι Οικονομική Υπηρεσία Πλοίων Αγαπητοί Συνεργάτες,

ΘΕΜΑ: «Επιπρόσθετα μέτρα κατά την μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία»
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της εγκυκλίου-σύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με Αρ. Πρωτ.: 2322.3/79893/2023 στις 14/11/2023 και Θέμα: «Επιπρόσθετα μέτρα κατά την μεταφορά οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία» και με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και έκλυσης τοξικών αερίων στους χώρους μεταφοράς οχημάτων, τίθενται σε ισχύ από την Κοινοπραξία Blue Star Ferries, τα κάτωθι:
Μη φόρτωση οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (Alternative Fuel Vehicles AFVs) με τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της Κοινοπραξίας, ως “ασυνόδευτων”. Η μεταφορά “ασυνόδευτων” οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (Alternative Fuel Vehicles AFVs) είναι εφικτή μόνο με τα Φ/Γ-Ο/Γ πλοία της Κοινοπραξίας.
-Μη φόρτωση οχημάτων χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (Alternative Fuel Vehicles AFVs) που έχουν βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας τους και στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές τους, στην περίπτωση που αυτά δεν έχουν αφαιρεθεί. Η ευθύνη για την διασφάλιση ότι στο όχημα δεν υφίσταται βλάβη ή ζημιά στο σύστημα τροφοδοσίας ή στους συσσωρευτές του βαρύνει αποκλειστικά τους κατόχους των οχημάτων αυτών.

Στα οχήματα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (Alternative Fuel Vehicles AFVs) περιλαμβάνονται :
α) Τα υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που φέρουν συσσωρευτές (μπαταρίες).
β) Τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγροποιημένα και συμπιεσμένα αέρια καύσιμα. Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πελατών σας και για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεσή σας”. Πηγή: ert.gr, pno.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία προκαλεί ξανά με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου

evosmos

Καρέ-καρέ σοκαριστικό τροχαίο στην Κρήτη που αποδεικνύει πως το κράνος σώζει ζωές

evosmos

Ρούλα Κορομηλά για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Πλήρωνα ακόμα και τα ενοίκια

evosmos

Leave a Comment