ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της πόλης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά σε παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία και δη το σιντριβάνι, τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.
Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του σιντριβανιού, οι οποίες περιλαμβάνουν καθαρισμό των μαρμάρων, επισκευή του συστήματος ροής του νερού, αντικατάσταση των πηδάκων και αντικατάσταση του φωτισμού. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν υαλοπίνακες εντός του δαπέδου του σιντριβανιού, οι οποίοι θα αναδείξουν τη σύγχρονη τεχνοτροπία του.
Οι μικρές αλλά σημαντικές αυτές παρεμβάσεις θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της πλατείας, έως ότου προκηρυχθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός εντός του έτους, για την πλήρη ανάπλασή της.
Έως τότε οι δημότες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους σε ένα χώρο περιποιημένο και αξιοπρεπή, στον οποίο θα αποκατασταθούν όλες οι φθορές που έχουν εμφανιστεί λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης.
Η δαπάνη του έργου γίνεται με πόρους του Δήμου και τελεί υπό την επίβλεψη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, σημείωσε αναφορικά με τις παρεμβάσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη πως: «Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας είναι υποχρέωσή μας. Ξεκινήσαμε εργασίες συντήρησης σεβόμενοι τους δημότες μας που επιλέγουν την πλατεία για τον καθημερινό τους περίπατο και τη διασκέδαση τους. Φυσικά και δεν αρκούμαστε σε αυτό. Στόχος είναι να διαμορφώσουμε έναν χώρο σύγχρονο, γι αυτό και εντός του έτους θα προχωρήσουμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ριζική ανάπλασή της».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νέστορας Λαφαζανίδης σημείωσε πως: «Σκοπός της διοίκησης είναι να βελτιώσει το κεντρικότερο σημείο του Δήμου και να το φέρει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο έως ότου ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η πλήρης ανακατασκευή της πλατείας σε σύγχρονα πρότυπα».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Παραίτηση βόμβα στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου..Τριγμοί στα θεμέλια της νέας πνοής

evosmos

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: Επανέρχεται το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου

evosmos

Αντιδράσεις για τα πρώην κοιμητήρια Κορδελιού – Ενοίκιο από τον δήμο ζητά η εκκλησία

evosmos

Leave a Comment