ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ “ΣΩΣΟΥΝ” ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ – Η ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΕΦΕΡΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται να είναι η παραγωγή ελαιόλαδου και αυτό λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας κυρίως στην Κρήτη. Παράγοντες της κρητικής αγοράς ελαιόλαδου αναφέρουν πως η έλλειψη βροχοπτώσεων, θα οδηγήσει σε χαμηλότερη από την αναμενόμενη παραγωγή του, ειδικά αν δεν αντιστραφεί αυτό το κλίμα κατά τον τρέχοντα μήνα.

Καλύτερη φαίνεται πως είναι στα δυτικά του νησιού, δηλαδή στα Χανιά. Μειωμένη παραγωγή ελαιόλαδου στην Κρήτη θα σήμαινε μειωμένη παραγωγή σε όλη την Ελλάδα, καθώς στο νησί παράγεται το 30% – 40% της πανελλαδικής παραγωγής. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, δεν αναμένεται για αυτό το λόγο, όμως, να υπάρξουν νέες αυξητικές τάσεις στις τιμές του ελαιόλαδου ή έστω σοβαρές αντιστάσεις στη μείωση τους.

Και αυτό γιατί αναμένεται εξαιρετικά καλή παραγωγή στην Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα. Ακόμη και έτσι, όμως, δεν αναμένεται ιδιαίτερα αισθητή μείωση της τιμής του ελαιόλαδου φέτος, καθώς το αποθεματικό είναι μηδαμινό.

Η τελική εικόνα πάντως για τις νέες τιμές του ελαιόλαδου αναμένεται να φανεί προς τα Χριστούγεννα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα, Παρασκευή 20/9 – Τι αναφέρει το εορτολόγιο Σεπτεμβρίου

evosmos

Μοσχάτο: Οι περίεργες δοσοληψίες του 50χρονου – Όλος ο διάλογος με την 47χρονη

evosmos

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ

evosmos

Leave a Comment