ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό δυστύχημα στη Βούλα: Τα λάθη που οδήγησαν στο θάνατο τον 28χρονο – Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βούλα με έναν 28χρονο χειριστή γερανοφόρου να βρίσκει τραγικό θάνατο καθώς το γερανοφόρο όχημα προσέκρουσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και υπέστη ηλεκτροπληξία.

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ερμού και Προόδου στην περιοχή της Βούλας και πλέον αναζητούνται ευθύνες για το δυστύχημα.
Η αλληλουχία των λαθών

Όλα ξεκίνησαν όταν ο χειριστής του γερανού ξεφόρτωνε οικοδομικά υλικά. Την στιγμή που το όχημα άφηνε υλικά, ο βραχίονας ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Με αποτέλεσμα ο άτυχος 28χρονος να χτυπηθεί από ρεύμα υπερύψηλής τάσης και να εκτοξευθεί αρκετά μέτρα μακριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εργολάβος-υπεύθυνος για τις εργασίες είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας. Και αυτό διότι δεν είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τις εργασίες.

Όπως σημειώνεται όφειλε να είχε στείλει αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ούτε χθες, αλλά ούτε και τις προηγούμενες ημέρες κατά τις οποίες υπήρχαν παρόμοιες εργασίες στη συγκεκριμένη οικοδομή. Γι’ αυτό και μέχρι αργά χθες το βράδυ αναζητείτο από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι επτά πάντως εργάτες που προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Στέφανο Κουνούκλα, μιλώντας σε ιστοσελίδα για το τραγικό δυστύχημα και σε ερώτηση αν τηρούνταν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας απάντησε:

«Αν οι πραγματογνώμονες δεν βγάλουν πόρισμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, ωστόσο για να ακούμπησε τα καλώδια και να έπαθε ηλεκτροπληξία λογικά τα μέτρα δεν τηρούνταν, τέτοιες εργασίες θέλουν προσοχή».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εμπλέκεται στο περιστατικό» και επέμεινε πως «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ή όχι χωρίς επιτροπή και πόρισμα».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Χυδαιότητα Ακάρ για την Μικρασιατική καταστροφή – Ποιος να απαντήσει από εδώ; Δυστυχώς…

evosmos

Πρωτοφανές: «Πνίγηκε» η Ακρόπολη με μια «κουταλιά νερό» (βίντεο)

evosmos

Καταγγελία 22χρονης ότι ότι έπεσε θύμα βιασμού και κλοπής στη Μύκονο

evosmos

Leave a Comment