EVOSMOSNEWS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθολικό αίτημα για αλλαγή στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Καθολικό είναι πλέον το αίτημα των δημοτών του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για αλλαγή προσώπων, νοοτροπιών και στόχευσης, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview», που δημοσιεύει σήμερα το Politic.

Από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης προκύπτει πως στον μεγαλύτερο δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης και δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, φυσάει «αέρας» ανανέωσης, αφού το 71% των πολιτών τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ μιας νέας δημοτικής παράταξης, η οποία θα εφαρμόσει έναν σύγχρονο τρόπο διοίκησης, αφήνοντας στο χθες παρωχημένες τακτικές και συμπεριφορές που δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε εξυπηρετούν τον σκοπό της.

Η ανάγκη που έχουν οι δημότες του συγκεκριμένου Δήμου να εκφραστούν μέσα από ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα, το οποίο θα αποτυπώσει καλύτερα τα «θέλω» και το όραμά τους για τον δήμο, αποτυπώνεται ευδιάκριτα τόσο στον Εύοσμο όσο και στο Ελευθέριο- Κορδελιό. Στον μεν Εύοσμο ένα συντριπτικό 77,7% δηλώνει κατηγορηματικά «ναι» στη δημιουργία μιας νέας παράταξης, ενώ στο Κορδελιό το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 51,9%.

Η κόπωση που υπάρχει μεταξύ των δημοτών για τη στασιμότητα στα δημοτικά πεπραγμένα της περιοχής τους έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι ενδεικτικό ότι το 63,9% εκείνων που ψήφισαν τον νυν δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μιας νέας παράταξης. Και αν για την δημοτική αρχή υπάρχει η αναμενόμενη φθορά της άσκησης διοίκησης (αν και μόλις 18 μήνες στο τιμόνι το δήμου), το γεγονός ότι όλοι οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης παρουσιάζουν ισχυρή αποσυσπείρωση δεν περνά απαρατήρητο. Για παράδειγμα, υπέρ της δημιουργίας μιας νέας παράταξης τάσσεται το 66,7% όσων ψήφισαν τον Συνδυασμό του Γιάννη Καμαρινού, και το 76,3% όσων τάχθηκαν με τον πρώην δήμαρχο Πέτρο Σούλα.

Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση για τη στροφή που επιθυμούν οι πολίτες της περιοχής προκαλεί το γεγονός ότι το 42,7% των ερωτηθέντων έχει αρνητική και μάλλον αρνητική εντύπωση για την έως τώρα εικόνα της αντιπολίτευσης, όταν το αντίστοιχο ποσοστό αρνητικών γνωμών για την διοίκηση Μανδαλιανού είναι 56,6%. Πρόκειται για ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης που πιστοποιεί ότι ο κόσμος στο Ελευθέριο Κορδελιό και τον Εύοσμο είναι απογοητευμένος από όλους όσους ζήτησαν την ψήφο του στις εκλογές του Ιουνίου του 2019.

Μείζον πρόβλημα καθαριότητα και εγκληματικότητα

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των προβλημάτων, το νούμερο ένα για τους ερωτηθέντες είναι αυτό της καθαριότητας με ποσοστό 22,3%. Ακολουθεί η έλλειψη ποιοτικών αστικών συγκοινωνιών με 18%, η έλλειψη πρασίνου και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος με 17,2%, καθώς και η εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή με ποσοστό 13,5%.

Έντονο είναι ακόμα και το στοιχείο του ταξικού διαχωρισμού, αφού οι δημότες του Κορδελιού αισθάνονται παραμελημένοι, εκφράζοντας έντονα παράπονα ότι τα περισσότερα αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομών γίνονται αποκλειστικά στην περιοχή του Ευόσμου, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένας δίκαιος καταμερισμός της προσοχής της δημοτικής αρχής.ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ο Δον Κιχώτης Κορδελιού Ευόσμου έκανε αυγό και κακαρίζει λες και γέννησε αστεροειδή… |

evosmos

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: Ξεκινούν οι παρεμβάσεις για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της οδού Α. Παπανδρέου στο Κορδελιό

evosmos

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: “ΣΩΖΟΥΜΕ ΖΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ” ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 18 ΜΕ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

evosmos