ΔΙΑΦΟΡΑ

Κουνούπια τέλος : Θα τα βλέπετε μόνο ζωγραφιστά και σε διαφημίσεις εαν κάνετε αυτά

Είναι ίσως τα πιο ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού. Κάνουν φασαρία, σας αφήνουν άσχημα σημάδια και σας κάνουν να ξανασκεφτείτε το αν θα φάτε γλυκό ή όχι.

Λένε πως τα κουνούπια πάνε σε «γλυκοαίματους» ανθρώπους και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τα κουνούπια έχουν πολύ δυνατή όσφρηση και επιλέγουν το θήραμά τους με βάση τον ιδρώτα του. Από το ιδρώτα μπορούν να καταλάβουν αν είστε «γλυκοαίματοι» ή όχι.

Μπορείτε εύκολα να απωθήσετε τα κουνούπια από το σπίτι σας με φυσικούς τρόπους καθώς τα έτοιμα εντομοαπωθητικά που υπάρχουν στην αγορά περιέχουν ένα τοξικό που ονομάζεται DEET και είναι πολύ βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου.

Λεβάντα Ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας γύρω γύρω σε όλα τα παράθυρα και κοιμηθείτε ήσυχοι το βράδυ καθώς τα κουνούπια συχαίνονται τη συγκεκριμένη μυρωδιά. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και στο σώμα σας λίγο έλαιο για να μην σας πλησιάσει κανένα κουνούπι.

Μείγμα λεβάντας-ελαιόλαδου Φτιάξτε ένα πολύ ωραίο και ενυδατικό λάδι για το σώμα αναμειγνύοντας 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ψεκάστε με αυτό το μείγμα το σώμα σας και μείνετε ήσυχοι. Δεν πρόκειται να σας πλησιάσει κουνούπι.

Μπορεί τα κουνούπια σε κάποιες περιπτώσεις να είναι θανατηφόρα αλλά με τη σωστή προφύλαξη (χωρίς υπερβολές) μπορείτε να τα απωθήσετε.

Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο αλλά τα κουνούπια είναι ως ζώα, ο νούμερο ένα φονιάς ανθρώπων παγκοσμίως.

Μείγμα από αιθέρια έλαια Ανακατέψτε αιθέρια έλαια όπως citronella , λεμονόχορτο και ευκάλυπτο σε ίσες ποσότητες και βάλτε σε διάφορα σημεία του σώματός σας. Και τα τρία αυτά έλαια είναι οι πιο φανατικοί εχθροί των κουνουπιών.

Δενδρολίβανο Τα κουνούπια λατρεύουν τα μπάρμπεκιου και γι’αυτό μπορεί να αντιμετωπίζετε συχνά πρόβλημα με κουνούπια κάθε φορά που αποφασίζετε να κάνετε μπάρμπεκιου. Το δενδρολίβανο όμως είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των κουνουπιών. Μπορείτε να διώξετε τα κουνούπια πανεύκολα ρίχνοντας μερικά κλωναράκια δενδρολίβανο μέσα στο μπάρμπεκιου. Το φαγητό σας θα νοστιμεύσει και τα κουνούπια θα φύγουν οριστικά.

Όταν πίνετε αλκοόλ γίνεστε ξερολούκουμο στα μάτια των κουνουπιών, ενώ όταν τρώτε σκόρδο τα απωθείτε.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζετε εργαστηριακά ένα απωθητικό κουνουπιών που σκοπό θα έχει να μειώνει τη δυνατότητα όσφρησης των κουνουπιών. Έτσι τα κουνούπια δε θα μπορούν να μυρίσουν τα θηράματα τους, δηλαδή τους ανθρώπους και δε θα τσιμπάνε. Αυτό το σκεύασμα θα δημιουργηθεί σε 5-10 χρόνια και θα είναι το τέλειο όπλο κατά της ελονοσίας που μαστίζει πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως.

Καλλιεργείστε εντομοαπωθητικά φυτά Υπάρχουν κάποια φυτά που διώχνουν τα κουνούπια με την έντονη μυρωδιά τους. Μερικά από αυτά είναι το βάλσαμο, ο δυόσμος και η λεβάντα. Βάλτε μερικά γλαστράκια με αυτά τα φυτά στον κήπο ή τη βεράντα σας και απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά κουνούπια.

Αν είστε έγκυος προφυλαχθείτε περισσότερο, γιατί τα επίπεδα γλυκόζης είναι σε υψηλά επίπεδα και αποτελείτε στόχο για τα κουνούπια.

Φάτε περισσότερο σκόρδο Το σκόρδο, αφού μπει στο στομάχι μας καταλήγει στο αίμα και η μυρωδιά του βγαίνει έντονα από τον ιδρώτα σας. Αυτή η μυρωδιά είναι ένα φυσικό απωθητικό κουνουπιών. Το μόνο αρνητικό είναι πως μπορεί να απωθήσει και τους γύρω σας.

Μην αφήνετε λιμνάζοντα νερά Τα κουνούπια λατρεύουν τα βρώμικα νερά και γι’αυτό δεν πρέπει να αφήνετε καμία επιφάνεια με νερό στη βεράντα σας. Φροντίστε να αδειάζετε τα μπολ ή τις γλάστρες που έχουν επιπλέον νερό για να μην γίνονται εστία κουνουπιών.

Τα λιμνάζοντα νερά είναι μεγάλη εστία κουνουπιών.

Χρησιμοποιήστε ψευδομελέλαιο Το ψευδομελέλαιο είναι ένα έλαιο που βγαίνει από το δέντρο που είναι γνωστό στην Ινδία ως το «Δένδρο της Ζωής». Αν αλείψετε με αυτό κάποια σημεία του σώματός σας τότε δεν πρόκειται να σας πλησιάσει κανένα κουνούπι. ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυτά είναι τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία στους χρήστες τους – Αναλυτικά η λίστα

evosmos

ΧΡΗΣΙΜΟ! Πόσες ώρες πρέπει να λειτουργεί το κλιματιστικό – Τι πρέπει να γνωρίζουμε

evosmos

Ο χρυσός κανόνας των 5 λεπτών – Έτσι λειτουργεί σωστά το air condition στο αυτοκίνητο

evosmos

Leave a Comment