ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριθαράκι ολικής με ντομάτα και βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά μας.
Βάζουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το κριθαράκι και σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 13-15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο και πιπέρι.ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Συνταγή για Βασιλόπιτα που μας θυμίζει παιδικές αναμνήσεις

evosmos

Καγιανάς ή στραπατσάδα: 7 συνταγές για το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο με αυγά

evosmos

Μαγειρίτσα κλασική

evosmos

Leave a Comment