ΔΙΑΦΟΡΑ

Λευκό ξύδι στα φυτά: Οι 9 πιο σημαντικοί λόγοι για να το βάζετε στον κήπο σας

Γενικά το λευκό ξύδι είναι ένα υλικό που κάνει θαύματα ως φυσικό καθαριστικό. Όμως, γνωρίζατε ότι μπορεί να σας λύσει πολλά προβλήματα και στον κήπο σας;

Μπορεί να φανεί χρήσιμο για τα φυτά σας, γι’ αυτό υπάρχουν εννιά τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ξύδι στον κήπο σας.

Το ξύδι είναι ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στον κήπο, αποφεύγοντας τα προϊόντα με χημικά συστατικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην υγεία, αλλά και στο περιβάλλον.

Λευκό ξύδι: Ως ζιζανιοκτόνο

Το ξύδι είναι μια πραγματικά όξινη ουσία, αφού περιέχει πολύ οξικό οξύ. Όπως ακριβώς προκαλεί χημικές αντιδράσεις όταν το καταναλώνουμε, προκαλεί επίσης αντιδράσεις όταν έρχεται σε επαφή με τα φυτά.

Ωστόσο, η ζιζανιοκτόνος δράση του δεν είναι μακροπρόθεσμη, έτσι το ξύδι δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το ξεχορτάριασμα με τη χρήση άλλων προϊόντων ή ακόμα και με το χέρι. Όμως μπορεί να φανεί πραγματικά χρήσιμο στην απομάκρυνση μικρών αγριόχορτων, όπως αυτά που αναπτύσσονται στους αρμούς των πλακακιών.

Λευκό ξύδι: Ως αντιμυκητιακό

Χρησιμοποιώντας ξύδι στον κήπο σας εξουδετερώνετε τους μύκητες πάνω στα φυτά σας. Η δράση του είναι παρόμοια με εκείνη της μαγειρικής σόδας. Αν και η μαγειρική σόδα αυξάνει το pH και δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον, που προλαμβάνει την ανάπτυξη των μυκήτων, το ξύδι το μειώνει και δημιουργεί όξινο περιβάλλον, το οποίο επίσης δεν ευνοεί τους μύκητες.

Διαλύστε μία κουταλιά της σούπας ξύδι σε δύο λίτρα νερό και ψεκάστε τα φύλλα δύο φορές την εβδομάδα ή μετά τη βροχή.

Λευκό ξύδι: Για ένα πιο όξινο έδαφος

Όπως προαναφέρθηκε, το ξύδι μειώνει το pH του περιβάλλοντος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το χρησιμοποιήσετε για να εξασφαλίσετε ένα πιο όξινο έδαφος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε ένα φλιτζάνι ξύδι με τριάμισι λίτρα νερό και να ρίξετε το διάλυμα στο χώμα.

Αυτό θα ευνοήσει πολύ την ανάπτυξη των φυτών που χρειάζονται όξινο χώμα, όπως η αζαλέα, η τριανταφυλλιά, η λεβάντα, τα μύρτιλα και οι γαρδένιες. Θα βοηθήσει το χώμα να απελευθερώσει σίδηρο, ένα πολύ ωφέλιμο μεταλλικό στοιχείο για τα φυτά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πράσινες πατάτες: Τι σημαίνει αν οι πατάτες έχουν πρασινίσει λίγο – Τι κίνδυνος υγείας υπάρχει!

evosmos

Όποιος μπαίνει σε αυτό το δάσος αυτοκτονεί!

evosmos

Αυτά είναι τα ιδανικά λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

evosmos

Leave a Comment