ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Πώς αφέθηκε ελεύθερος ο Γιωτόπουλος της «17 Νοέμβρη» μετά από 24 χρόνια στη φυλακή

Εκτός φυλακής βρίσκεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός σε σειρά εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Η αποφυλάκισή του αποφασίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, έπειτα από 24 χρόνια κράτησης.

Ο 82χρονος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως και σε δεύτερο βαθμό σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών ισοβίων, ως ο φερόμενος «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Συνελήφθη το 2002 και από τότε παρέμενε έγκλειστος, έχοντας εκτίσει το ανώτατο προβλεπόμενο όριο πραγματικής ποινής.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πέμπτη κατά σειρά αίτησή του για αποφυλάκιση, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα. Στον Α.Γιωτόπουλο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική διαμονή στον τόπο κατοικίας του, η τακτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση συνεκτιμήθηκαν η ηλικία του, η μακρόχρονη παραμονή του στη φυλακή και η καλή συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της κράτησής του, χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα. Επίσης αναφέρεται ότι είχε αξιοποιήσει τον χρόνο εγκλεισμού για σπουδές, αποκτώντας μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στα μαθηματικά μέσω γαλλικού πανεπιστημίου.

Ο Α.Γιωτόπουλος αρνείται από την πρώτη στιγμή κάθε εμπλοκή με τη «17Ν» και χαρακτηρίζει τις κατηγορίες εναντίον του αβάσιμες, κάνοντας λόγο για «σκευωρία».

Με την αποφυλάκισή του, στις φυλακές παραμένουν άλλα καταδικασμένα μέλη της οργάνωσης, εκτίοντας βαριές ποινές για τη συμμετοχή τους σε σειρά δολοφονιών και τρομοκρατικών ενεργειών που σημάδεψαν δεκαετίες στην Ελλάδα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σοκάρει η μαρτυρία ενός επιβάτη του μετρό της Θεσσαλονίκης: «Οι πλάκες που πατούσαμε κουνιόντουσαν, το μονοπάτι ήταν ασταθές»

evosmos

Μειώνεται ο πληθυσμός, εκτοξεύονται τα ενοίκια – 200.000 σπίτια εγκλωβισμένα

evosmos

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου: Πήρε θέση για την 19χρονη Μυρτώ και όλοι μιλάνε για αυτά που έγραψε

evosmos

Leave a Comment