ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ! ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ – ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Μετά την εντολή του Αμερικανού πρόεδρου Τζο Μπάιντεν το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο καταρρίφθηκε από την αμερικανική Αεροπορία πάνω από τον Ατλαντικό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ το κινεζικό αερόστατο, που το Πεκίνο αποκαλεί ως μετεωρολογικό εβλήθη από πύραυλο.

Ο πύραυλος κτύπησε το αερόστατο με πυροσωλήνα προσέγγισης και τα θραυόμαστε το κτύπησαν αναφέρουν ειδικοί.

Υπενθυμίζουμε πως ένα ακόμα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, εντοπίστηκε αυτή την φορά στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Όλο αυτό μια ημέρα μετά τον εντοπισμό ενός τέτοιου μπαλονιού στον αμερικανικό εναέριο χώρο, και οι αντιδράσεις είναι ήδη μεγάλες με άλλους να μιλούν για ανικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Δεν είναι λίγες οι φωνές που κάνουν λόγο για εσκεμμένη άφεση της πτήσης του, προκειμένου να ενταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών από το “βαθύ κράτος”.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε «ατύχημα» την είσοδο «αερόπλοιου» στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, αποδίδοντάς το σε λόγους «ανωτέρας βίας».

Παράλληλα κατηγόρησε πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό για να δυσφημίσουν το Πεκίνο.


Τα κατασκοπευτικά μπαλόνια λειτουργούν συνήθως σε υψόμετρα έως και 120.000 πόδια, αλλά το κινεζικό έχει κατέβει περίπου στα 46.000 πόδια, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση για ένα F-22 Raptor που μπορεί να πετάξει στα 65.000 πόδια.

Ωστόσο, η αποστολή είναι γεμάτη πολυπλοκότητα. Το 1998, η καναδική Αεροπορία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη F-18 για να προσπαθήσουν να καταρρίψουν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι. Έριξαν χίλιες βολές πυροβόλου των 20 χιλιοστών σε αυτό αλλά αυτό δεν κατατρίφθηκε παρά μόνο έξι ήμερες αργότερα όταν προσγειώθηκε κάπου στην ανατολικό Καναδά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

“ΒΟΜΒΕΣ” από Έλληνα επιχειρηματία στη Ρωσία: “Ο Μητσοτάκης μας κατάστρεψε”(ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Αυτός είναι ο πιο «δυνατός» καφές στον κόσμο – Έχει περιεκτικότητα σε καφεΐνη 928 mg ανά φλιτζάνι

evosmos

Μπελάδες για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Τον στέλνουν και πάλι στο δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού που υπάρχει από το 2009

evosmos

Leave a Comment