ΕΛΛΑΔΑ

Πανώλη αιγοπροβάτων: Αγώνας δρόμου για τον περιορισμό των κρουσμάτων – Φόβοι για ελλείψεις σε γαλακτοκομικά

Αγώνας δρόμου σε όλη την Ελλάδα για να περιοριστεί η πανώλη που έπληξε μέχρι σήμερα 39 κτηνοτροφικές μονάδες. Εξειδικευμένο προσωπικό με ειδικές στολές μαζί με κτηνιάτρους πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους σε μονάδες με θετικά κρούσματα αλλά και απολυμάνσεις.

«Στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες έχουμε ολοκληρώσει την κλινική εξέταση όλων των ζώων που είναι στη ζώνη προστασίας και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρώσουμε και την κλινική εξέταση των ζώων που είναι στις ζώνες επιτήρησης», τόνισε ο ΓΓ του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος.

Στη Δράμα το τελευταίο κρούσμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, από τη Λάρισα μετακινήθηκαν μολυσμένα αιγοπρόβατα σε συνολικά 76 κτηνοτροφικές μονάδες, σε 11 περιφέρειες και 22 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή, ο έμπορος που προκάλεσε την διασπορά βρίσκεται σε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείου.

Το τελευταίο καμπανάκι χτύπησε σε κτηνοτροφική μονάδα στη Δράμα. Πρόκειται για το 2ο κρούσμα μέσα σε λίγα 24ώρα που εντοπίζεται στην περιφέρεια της αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μαρί Κωνσταντάτου: «Τίμησα τον Μίνωα Κυριακού για 17 χρόνια, τώρα θέλω να χαρώ τον επόμενο σύντροφό μου»

evosmos

Κρήτη: Η φωτοβολίδα του διέλυσε το συκώτι – Η μαρτυρία της μητέρας του 33χρονου Μανώλη που σκοτώθηκε

evosmos

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ό,τι γραφόταν για εμένα ήταν επιστημονική φαντασία

evosmos

Leave a Comment