ΕΛΛΑΔΑ

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με την εκλογή του μουφτή για τους μουσουλμάνους της Θράκης – Οι 2 υποψήφιοι μιλάνε «τουρκική μειονότητα»

Η Τουρκία ασχολείται ξανά με την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης
Ξανά με την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ασχολούνται τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία.
Σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu στην Τουρκία αναφέρεται στις αυριανές (8/9) εκλογές για την ανάδειξη νέου μουφτή στην Ξάνθη, κάνοντας λόγο για ακόμα μια φορά στα περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Τουρκία: Το δημοσίευμα για την εκλογή μουφτή στην Ξάνθη
Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Anadolu αναφέρει: «Δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στην εκλογή μουφτή που θα διεξαχθεί σε τζαμιά της Ξάνθης την Παρασκευή. Στις εκλογές όπου θα αναμετρηθούν οι Μουσταφά Τράμπα και Μουσταφά Κάμο, ο νικητής θα είναι ο τρίτος εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης.

Όσοι παρευρεθούν στην προσευχή της Παρασκευής θα μπορούν να επιλέξουν τον μουφτή σηκώνοντας τα χέρια ψηλά μετά την προσευχή. Ο υποψήφιος με τη μεγαλύτερη υποστήριξη θα κερδίσει τις εκλογές.

Προκλητικές δηλώσεις από τους υποψηφίους
Ο Μουσταφά Τράμπα έκανε πάλι εσφαλμένα λόγο για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα. Όπως δήλωσε στο Anadolu Agency (AA) ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, «η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει το δικαίωμα να εκλέγει τον δικό της μουφτή, αλλά αυτό το δικαίωμα έχει σφετεριστεί»

Δήλωσε ότι ο νέος νόμος για τους μουφτήδες που ψηφίστηκε από τη ελληνική βουλή πριν από περίπου ένα μήνα δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της μειονότητας για το δικαίωμα να εκλέγει τον δικό της μουφτή.

Ο έτερος υποψήφιος, Μουσταφά Κάμο, σημείωσε ότι οι μουφτήδες είχαν αντίκτυπο στην τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης ανέφερε: «Η πρώτη πόρτα στην οποία θα πάνε οι Δυτικοθρακιώτες όποτε αρρωστήσουν είναι η πόρτα του μουφτή».

Δηλώνοντας ότι τόνισαν την ενότητα στις διάφορες επισκέψεις που έκαναν με τον Μουσταφά Τράμπα πριν τις εκλογές, ο Κάμο είπε ότι η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης θα συμμετάσχει έντονα στις εκλογές».

Σάλος με τις δηλώσεις του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπενθυμίζουμε, πως στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε προκληθεί σάλος στην Ελλάδα με τις δηλώσεις του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος σε ανάρτηση στο Twitter έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να έναν από τους υποψήφιους ψευτομουφτήδες, υιοθετώντας τη στάση που διατηρεί η Τουρκία.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έσπευσε να ανασκευάσει με νέα του ανάρτηση: «Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΔΙΚΗ για το ΜΑΤΙ – Η Βαρβάρα Φύτρου έχασε σύζυγο και δυο παιδιά: Κι όμως! Δεν κατηγορείται ουδείς για κακούργημα- όλοι πάνε για πλημμελήματα! Το ΒΙΝΤΕΟ και οι ΦΩΤΟ της ντροπής!

evosmos

Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Ευθυμιάδου Ραφαέλα

evosmos

ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΙΑΣΜΟΥΣ Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

evosmos

Leave a Comment