ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε εξαπάτηση ηλικιωμένων με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικού προσώπου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ένας 22χρονος και μια 20χρονη, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένα άτομο συνεργός των δραστών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διάπραξης απάτης, τέλεσης κλοπής, κατοχής ναρκωτικών και όπλων.

Η συμμορία ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και ρόλους, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους ιατρούς και με το πρόσχημα της επείγουσας χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου επιχειρούσαν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (26/1), οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., τους δύο δράστες οι οποίοι μόλις είχαν εισπράξει τιμαλφή, από ηλικιωμένη γυναίκα.

Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την κατοικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τιμαλφή εκτιμώμενης αξίας 1.000 ευρώ, ως προερχόμενα από απάτη
  • 1.200 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 τραπεζογραμματίων, ως προερχόμενα από απάτη
  • Δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο είχαν αφαιρέσει και χρησιμοποιούσαν
  • Δυο μαχαίρια-σουγιάδες
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11,7 γραμμαρίων
  • 40 ναρκωτικά δισκία
  • Ζυγαριά ακριβείας

Από την εμπεριστατωμένη εξέταση των στοιχείων της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών, τις οποίες διέπραξαν στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2024, λίγο πριν συλληφθούν και τερματιστεί η δράση τους.

Το κλεμμένο δίκυκλο και τα τιμαλφή αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Χαλκιδική: Υπόμνημα με ερωτήματα για το λούνα παρκ κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη

evosmos

Τραγωδία στην Εύβοια – Αυξήθηκε και άλλο ο αριθμός των θυμάτων: Στους επτά οι νεκροί!

evosmos

Θεσσαλονίκη: «Δεν επιθυμώ την δίωξη του ιδιοκτήτη που με πυροβόλησε» είπε ο Αλβανός

evosmos

Leave a Comment