ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ! Ακούστε τον απόκοσμο ήχο των 7,7 Ρίχτερ

Σοκ προκαλεί η τραγωδία στην Τουρκία με τον φονικό σεισμό, αλλά και ο ίδιος ο απόκοσμος ήχος του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ. Τον ήχο του σεισμού που μοιάζει σαν να πέφτει βόμβα ηχογράφησε Τούρκος σεισμολόγος.

Ο σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή Καχραμανμαράς στην Τουρκία, είχε ισχύ περίπου 130 ατομικών βομβών. Αυτό είπε ο Tούρκος σεισμολόγος – γεωφυσικός Δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν.

«Ο σεισμός στις 6 Φεβρουαρίου 2023, που αναμενόταν εδώ και αιώνες στο ρήγμα Χατάι, Οσμάνιγιε, Καχραμανμαράς και Γκαζιαντέπ, είχε μέγεθος 7,7 Ρίχτερ, ισχύ περίπου 130 ατομικών βομβών, διάρκεια 43 δευτερόλεπτα, μικρό εστιακό βάθος 5 χλμ και ήταν πολύ αποτελεσματικός» περιέγραψε το σεισμό σε ανάρτησή του και πρόσθεσε πως «Η καταστροφή είναι τεράστια σε μια κρύα μέρα του χειμώνα».

Στη συμβολή 4 ρηγμάτων ο σεισμός στην Τουρκία

Ο ίδιος σημείωσε ότι «το σημείο όπου σημειώθηκε ο σεισμός είναι η συμβολή των τεσσάρων ρηγμάτων: Στο ρήγμα Νεκράς Θάλασσας, Ανατολικής Ανατολίας, Αραβικής Ασπίδας και Τόξου Κύπρου. Ήταν ο μεγαλύτερος δυνατός σεισμός που θα μπορούσε να δώσει η περιοχή με δείκτη 11 στη δύναμη Καταστροφής. Η μεγαλύτερη απαίτηση από τη ζώνη του σεισμού αυτή τη στιγμή είναι κουβέρτες, και WC. Όλοι να ανοίξουν αμέσως τα οχήματά τους για να βρουν καταφύγιο οι επιζήσαντες και οι τραυματίες. Τα βενζινάδικα δίνουν στα οχήματα δωρεάν καύσιμα για θέρμανση», σημείωσε.

Αυτός είναι ο απόκοσμος ήχος του σεισμού:

Ο καθηγητής Γεωφυσικής Μηχανικής Δρ. Αμπτουλάχ Λιβάογκλου, ηχογράφησε τον απόκοσμο ήχο του σεισμού στην Τουρκία:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσωσε λουόμενη την ώρα που πνιγόταν

evosmos

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Αν ανοίξουν Γυμνάσια και λιανεμπόριο μαζί θα έχουμε 2.000 κρούσματα τη μέρα

evosmos

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες μπαίνουν κάθε μέρα στον Έβρο – Οργή από τους ακρίτες

evosmos

Leave a Comment