ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε για την Πατρίδα μας

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου 

Η χρονιά που πέρασε κληροδότησε σε ολόκληρο τον κόσμο -και ιδίως στην Ευρώπη- έντονους γεωπολιτικούς και οικονομικούς κραδασμούς που καθηλώνουν την ανάπτυξη και δημιουργούν κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας.

Πέρα από αυτό -που αναπόφευκτα επηρεάζει και τη χώρα μας- οι Έλληνες είμαστε αντιμέτωποι και με μια ιδιότυπη έξαρση του τουρκικού προβλήματος. Η γειτονική χώρα διευρύνει τις αξιώσεις και τις απειλές της σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και ο Τούρκος Πρόεδρος -έχοντας μπροστά του την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση- καθίσταται  παντελώς απρόβλεπτος.

Μπροστά στην αβεβαιότητα και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η νέα χρονιά, η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Μπορεί έτσι να εξασφαλίζει ρυθμούς ανάπτυξης τριπλάσιους του μέσου ευρωπαϊκού όρου, να μειώνει δραστικά την ανεργία, να παράγει νέο πλούτο και να στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους. Μπορεί ταυτόχρονα, έχοντας ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και διευρύνει τις στρατηγικές συμμαχίες της, να λειτουργεί αποτρεπτικά στις όποιες απειλές σε βάρος της Πατρίδας μας. Αποφασισμένη να μην αφήσει  καμία πρόκληση αναπάντητη.

Στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας μας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αποδείξαμε -παρά τα όποια λάθη- πως θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να υπηρετούμε την ανάπτυξη, τη συλλογική πρόοδο και την ατομική προκοπή. Να ασκούμε πολιτική πατριωτική και προοδευτική. Να πηγαίνουμε την Ελλάδα πιο ψηλά, πιο μπροστά, πιο γρήγορα. Και μαζί να οδηγούμε τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη στο δρόμο του μέλλοντος.

Καλή χρονιά σε όλες και όλους.
Σταύρος Καλαφάτης

Υφυπουργός Εσωτερικών

Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Θάνατος 23χρονου στην Σίφνο – Γιατρός της οικογένειας: «Δεν βρέθηκε οργανική καρδιοπάθεια»

evosmos

Νεκρός ο Γιάννης Σκαφτούρος – Τον «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας

evosmos

Κρίση στα Ίμια: 28 χρόνια από τη μέρα που Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από τον πόλεμο

evosmos

Leave a Comment