EVOSMOSNEWS
ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τις ομάδες του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Στον εισαγγελέα διαβιβάζεται σήμερα ο φάκελος για την υπόθεση της ομάδας του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η οποία ζητάει από τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Δηλαδή όποιος αντιδρά χαρακτηρίζεται ως «συνωμοσιολόγος», ένα είδος «ημίτρελου» για να τρωθεί το κύρος των απόψεών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε την έρευνα, εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων. Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Ο αριθμός των μελών μάλιστα είναι ιδιαίτερα μεγάλος και η αποδοχή τους τεράστια, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 14.000 άτομα.

Στην ομάδα επικρατούν δύο απόψεις: Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως το παιδί τους θα πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο κι αυτοί που σκοπεύουν να μη το στείλουν καθόλου φέτος.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων!

Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Κατά την κυβέρνηση «στις σελίδες αυτές δεν ακούγονται επιστημονικές απόψεις»

Εδώ θα πρέπει να πούμε στην κυβέρνηση τα εξής: Πρώτον έχουν δικαίωμα να μιλάνε όλοι σε αυτή την χώρα βάσει Συντάγματος και όχι μόνο οι «ειδικοί».

Δεύτερον, χιλιάδες επιστήμονες έχουν εντελώς αντίθετες απόψεις από τους «επιστήμονες» της κυβέρνησης αλλά και όλων των κυβερνήσεων και τρίτον μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, η επιτροπή των… σοφών εισηγείται που σημαίνει, προτείνει και δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα.

Τρίτον, οι αποφάσεις είναι της κυβέρνησης. Άρα πολιτικές αποφάσεις. Δεν είναι των «ειδικών». Οι «ειδικοί» εισηγούνται. Η κυβέρνηση αποφασίζει και οι αποφάσεις της τίθενται υπό την κριτική των πολιτών.

Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις δημοκρατίες. Αν δοθεί διαταγή από την κυβέρνηση και δεν υπακούσουν οι πολίτες, τότε και μόνο τότε, τίθεται ζήτημα ποινικής δίωξης.

Εδώ έχουμε τους «ειδικούς» να μην παίρνουν την ευθύνη για τα όσα «ειδικά» λένε και να μην υπογράφουν, αλλά να προτείνουν στα… αυτιά των κυβερνώντων και έτσι φυσικά αποφεύγουν τις όποιες ποινικές ευθύνες, έχουμε επίσης τους κυβερνητικούς να λένε «εμείς κάνουμε ότι μας λένε οι επιστήμονες» οπότε ούτε αυτοί φέρουν ποινική ή αστική ευθύνη.

Αντίθετα με βάσει τα όσα γίνονται γνωστά θα κυνηγηθούν οι διαχειριστές ομάδων επειδή βάσει Συντάγματος εκφέρουν την άποψή τους.

Ο αριθμός των μελών μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει αποκτήσει δεκάδες χιλιάδες μέλη.

Αυτή δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στα social media αφού υπάρχουν κι άλλες κλειστές ομάδες που διατυπώνουν αντίστοιχες απόψεις χωρίς όμως το περιεχόμενο να είναι δημόσιο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η καραντίνα φέρνει…βία! Αυξήθηκαν τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού

evosmos

Καβάλα: Διακινητής μεταναστών βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα

evosmos

Χαλκίδα: Αφγανοί από τη δομή της Μαλακάσας παρενόχλησαν ανήλικες κι επιτέθηκαν σε αστυνομικό!

evosmos