ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας στη Σέριφο – Λιγοστεύει το νερό

Πολύ σοβαρή γίνεται η κατάσταση στη Σέριφο καθώς το νερό φτάνει για 15 ημέρες!

Τα αποθέματα νερού αυτή τη στιγμή στο νησί αρκούν για μόλις δύο εβδομάδες, ενώ ο Αύγουστος βρίσκεται ακόμη στον «αέρα».

Η Σέριφος εκπέμπει SOS. Το νησί υδροδοτείται από ένα φράγμα, από πηγές καθώς και από γεωτρήσεις.

Ο δήμαρχος Σερίφου, Κώστας Ρεβίνθης μίλησε για το ζήτημα και είπε: «Η στάθμη του φράγματος βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της 20ετιας. Το φράγμα έχει να γεμίσει από το 2019, οπότε εδώ και χρόνια συνεχώς η στάθμη είναι χαμηλά».

Συγκεκριμένα η μέγιστη χωρητικότητα νερού στο φράγμα ανέρχεται σε 720.000 κυβικά μέτρα, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόλις 10.000.

Η λειψυδρία όπως είναι λογικό επηρεάζει επίσης την παραγωγή και τις αγροτικές πρωτοβουλίες του νησιού.

Η δήλωση ενός αμπελουργού τρομάζει: «κάτι πρωτόγνωρο για τα χρονικά. Οδεύουμε προς το χειρότερο τρύγο όλων των εποχών από πλευράς παραγωγής. Θα είναι τρομακτικά χαμηλή η παραγωγή. Σε πολλές περιπτώσεις τα φυτά δε μπορούν να ανταποκριθούν λόγω τρομακτικής έλλειψης υγρασίας».

Ο Πλατύς Γιαλός, περιοχή στις βόρειες ακτές της Σερίφου υδροδοτείται από πηγή, ωστόσο από τις αρχές Ιουνίου το νερό στέρεψε και για τις ανάγκες των καταλυμάτων και των εστιατορίων της περιοχής, το νερό μεταφέρεται με υδροφόρες.

Για να μην ξεμείνει από νερό το νησί χρησιμοποιείται μονάδα αφαλάτωσης 2.000 κυβικών μέτρων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών. Ωστόσο το πρόβλημα με τις μονάδες αφαλάτωσης έγκειται στο γεγονός πως αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος και το επιπλέον κόστος επωμίζονται οι κάτοικοι του νησιού, με τη μορφή των δημοτικών τελών, προκαλώντας την αντίδρασή τους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.! ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ME KAΛΑΣΝΙΚΟΦ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ – ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΧ ΤΟΥ! (ΦΩΤΟ)

evosmos

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Πώς προέκυψε η φράση «όποιον πάρει ο Χάρος;»

evosmos

Πέτρος Γαϊτάνος: “Δεν πρέπει να κατηγορούμε την ερωτική διάθεση του οποιουδήποτε”

evosmos

Leave a Comment