LIFE STYLE ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Η πρωθυπουργός με τις δύο μαμάδες παντρεύτηκε τον πρώην ποδοσφαιριστή Μάρκους Ραικόνεν

Η Σάνα Μαρίν με τον σύντροφό της έχουν, ήδη, αποκτήσει μία κόρη – Το συγκινητικό μήνυμα στον σύζυγό της – Γιατί η Φινλανδή πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως ως παιδί αισθανόταν «αόρατη»;
«Βέρα στο δεξί» έβαλε το Σάββατο η νεαρή πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, η οποία ένωσε τη ζωή της με τον επί 16 χρόνια σύντροφό της, Μάρκους Ράικονεν. Ο γάμος τελέστηκε στην πρωθυπουργική κατοικία Kesäranta στο Ελσίνκι και καλεσμένοι ήταν μόνο 40 άτομα από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός και ο σύντροφός της είναι μαζί από την ηλικία των 18 ετών και, ήδη, έχουν αποκτήσει μία κόρη δυόμιση ετών, την Έμμα Αμαλία. Η Σάνα Μάριν ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram μια όμορφη φωτογραφία με τον σύζυγό της από τον γάμο τους και έγραψε στη λεζάντα: «Χθες είπαμε ο ένας στον άλλον το “Ναι”. Είμαι ευτυχισμένη και ευγνώμων που θα μοιραστώ τη ζωή μου με τον άντρα που αγαπώ. Έχουμε δει και έχουμε περάσει πολλά μαζί, έχουμε μοιραστεί χαρές και λύπες και υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον στα άσχημα και στην καταιγίδα. Ζήσαμε μαζί τη νεότητά μας, μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε με την αγαπημένη μας κόρη. Από όλους τους ανθρώπους εσύ είσαι ο κατάλληλος για μένα. Σε ευχαριστώ που είσαι στο πλευρό μου».
που είσαι στο πλευρό μου».

Η Σάνα Μάριν, που από τον Δεκέμβριο του 2019 είναι η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, μετά την εκλογή της ως νέα επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, που ηγούνται του πεντακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού, ήταν γοητευτική στο γάμο της με λευκό μάξι αιθέριο νυφικό και μακρύ πέπλο. Η ευτυχισμένη νύφη κρατούσε ανθοδέσμη με λευκές παιώνιες.

Ο Μάρκους Ράικονεν, πρώην ποδοσφαιριστής, ήταν κομψός με μαύρο σμόκιν και μια λευκή παιώνια στο πέτο. Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας ήταν η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας της, τίτλο που έχασε λίγους μήνες αργότερα, όταν καγκελάριος στην Αυστρία εξελέγη ο Σεμπάστιαν Κουρτς, που θα γίνει 34 ετών στις 27 Αυγούστου.

Σε συνέντευξή της το 2015 η Φινλανδή πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως ως παιδί αισθανόταν «αόρατη», επειδή της ήταν δύσκολο να μιλήσει ανοιχτά για την οικογένειά της. Η Σάνα Μάριν μεγάλωσε με δύο μαμάδες, δηλαδή με την μητέρα της και την σύντροφό της και όπως είχε παραδεχθεί η οικογένειά της «δεν αναγνωριζόταν ως κανονική οικογένεια και ίση με τις άλλες».

Ποια είναι η Σάνα Μαρίν

H Φινλανδή πρωθυπουργός θεωρεί καθοριστική επιρροή στη διαμόρφωση των πολιτικών της πιστεύω το αμερικανικό ροκ/γκραντζ συγκρότημα Rage Against the Machine – χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν η επωδός «fuck you I won’t do what you tell me» είναι ο αγαπημένος της στίχος από το μεγάλο χιτ «Killing in the name». Εν πάση περιπτώσει, η Σάνα Μάριν είναι ωραία, νεότατη, μορφωμένη, αυτοδημιούργητη και επιτυχημένη.

Μεγάλωσε με δύο μαμάδες και κατά το πλείστον σε συνθήκες φτώχειας. Με τον αλκοολικό πατέρα της δεν έχει καμία επαφή από τα 7 της χρόνια. Στο σχολείο ήταν κακή μαθήτρια, ενίοτε η χειρότερη στην τάξη της. Υπέστη τις παρενέργειες των προκαταλήψεων για την ομόφυλη οικογένειά της από συνομηλίκους. Ομως, στα 34 της χρόνια, μετά από πανεπιστημιακές σπουδές και τάχιστη ανέλιξη στην πολιτική αρένα, κατάφερε να εκλεγεί πρωθυπουργός της Φινλανδίας. Ενός κράτους με πληθυσμό μόλις 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά με κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ανώτερο της Γερμανίας – και φυσικά υπερδιπλάσιο της Ελλάδας. Παράλληλα η Σάνα είναι μητέρα της μικρής Εμμας-Αμαλίας την οποία φροντίζει κυρίως ο σύντροφός της – τουλάχιστον έως ότου τελειώσει η άδεια πατρότητας που έχει πάρει από την εργασία του. Η Σάνα Μάριν είναι επίσης χορτοφάγος από το 2009 και μάλλον μονογαμική ανέκαθεν, εφόσον ο Μάρκους Ράικονεν υπήρξε σύντροφός της από τότε που ήταν συμμαθητές στο σχολείο.

Η ίδια δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει ότι έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα να διαχειριστεί από το να μιλά π.χ. για το πώς έχει καταφέρει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο ή πώς κατόρθωσε να υπερκεράσει τα εμπόδια του σεξισμού στην πολιτική της διαδρομή. Παρ’ όλα αυτά, ο τίτλος της «Νεότερης πρωθυπουργού παγκοσμίως», τον οποίο κατέχει από τις 10 Δεκεμβρίου, δεν είναι επ’ ουδενί δευτερεύουσας σημασίας. Ηδη, στις συνόδους κορυφής της Ενωμένης Ευρώπης τη θωρούν με θαυμασμό, σεβασμό -ίσως και με συγκαλυμμένη λαγνεία- ηγέτες κρατών όπως π.χ. ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Αποκορύφωμα του μοντέρνου φεμινιστικού και αντι-ανδρικού κινήματος» χαρακτηρίζει την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τη Σάνα Μάριν ο Βίλε Τάβιο, επικεφαλής της πολιτικής παράταξης Finns στο Κοινοβούλιο της Φινλανδίας. Ωστόσο, η άνοδος της Μάριν στην εξουσία δεν ξυπνά απαραιτήτως μόνο την απαισιοδοξία και την ανασφάλεια σε ακροδεξιούς λαϊκιστές και ανεπαισθήτως φαλλοκράτες συναδέλφους της όπως ο Τάβιο. Η Μάριν ηγείται ενός κυβερνητικού συνασπισμού 5 κομμάτων. Απαντα έχουν ως επικεφαλής γυναίκες, με τις 4 από αυτές να είναι περίπου συνομήλικες της νέας πρωθυπουργού. Εάν, λοιπόν, με τους δικούς της χειρισμούς επανέλθει η σταθερότητα και επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η νέα πρωθυπουργός (δραστική μείωση της ανεργίας που επί του παρόντος υπολογίζεται στο 6,7%, πλήρης εξουδετέρωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το διοξείδιο του άνθρακα έως το 2035, εξάλειψη διακρίσεων εις βάρος γυναικών και ασθενών ομάδων, έλεγχος της εισροής μεταναστών, πράσινη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας κ.λπ.), τότε η Μάριν θα γίνει, δικαιωματικά, η προσωπικότητα-σύμβολο μιας πραγματικά εναλλακτικής λύσης. Για την επόμενη μέρα της πολιτικής και της διακυβέρνησης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφονται σε 40 χώρες

evosmos

ΗΠΑ: Αστυνομικός καταγράφηκε από κάμερα να «χουφτώνει» πτώμα γυναίκας – Τον μηνύουν οι δικοί της

evosmos

Το σοβαρότατο πείραμα της NASA που μπορεί μια ημέρα να σώσει την ανθρωπότητα

evosmos

Leave a Comment