ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά! Το πετρέλαιο κίνησης ακριβότερο και από την αμόλυβδη

Στα ύψη θα βρεθεί από σήμερα η τιμή του πετρελαίου κίνησης, καθώς καταργήθηκε από χθες το βράδυ η επιδότηση των 0,15 ευρώ το λίτρο στην αντλία. Η κυβερνητική απόφαση οδηγεί την τιμή του diesel από τα 1,821 ευρώ το λίτρο στα 1,971 ευρώ το λίτρο. Ετσι, από σήμερα το πετρέλαιο κίνησης θα φθάσει να πωλείται πιο ακριβά από τη βενζίνη, η τιμής της οποίας διαμορφώνεται μεσοσταθμικά για το σύνολο της χώρας στα 1,951 ευρώ το λίτρο.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι ύστερα από αυτή την εξέλιξη θα υπάρξει ένα νέο κύμα ανατιμήσεων, καθώς θα αυξηθεί το μεταφορικό κόστος. Σημειώνεται πως οι μεταφορές προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα πραγματοποιούνται στη συντριπτική πλειονότητά τους με οχήματα που καταναλώνουν πετρέλαιο κίνησης.

Στις 15 Οκτωβρίου -με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης- αρχίζει η επιδότησή του με 0,25 ευρώ ανά λίτρο απευθείας στην αντλία. Αυτό σημαίνει πως, αν δινόταν σήμερα το επίδομα θέρμανσης, η τιμή εκκίνησης θα άγγιζε τα 1,58 ευρώ το λίτρο και μετά την επιδότηση των 0,25 ευρώ το λίτρο στην αντλία, η τιμή θα μειωνόταν στα 1,33 ευρώ το λίτρο, ποσό αυξημένο κατά 20%-25% σε σχέση με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται επί αυξημένου ποσού βάσης στα 350 ευρώ, από τα 300 ευρώ που ήταν πέρυσι. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται τα 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62, που έχει καθοριστεί ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού. Εάν υπάρχουν εξαρτώμενα τέκνα, το ποσό που προκύπτει προσαυξάνεται κατά 20%.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τεράστιος μάγκας: Κούρευε για 11 χρόνια τους αστέγους δωρεάν μέχρι που του έκαναν ένα ανέλπιστο δώρο

evosmos

Ο 10χρονος Αϊνστάιν από την Κάλυμνο με δείκτη ευφυΐας 200 που μπήκε σε Πανεπιστήμιο

evosmos

Πόρος: Μέτρα για πάρτι, μπαρ, λαϊκές αγορές και λιτανείες

evosmos

Leave a Comment