Η στάση της Ελλάδος στον πόλεμο της Ουκρανίας, και η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στο Κρεμλίνο, και Ρώσοι αξιωματούχοι ανεπίσημα έχουν δηλώσει, πως η Ελλάδα ήταν μέσα στις χώρες που πολέμησε την Ρωσία, το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ακόμα και στον εμφύλιο και τον ψυχρό Πόλεμο επίσημα, αλλά τώρα με την Ουκρανία άλλαξαν τα πάντα.
Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA NOVOSTI» σε ειδικό άρθρο απαρίθμησε τα καλύτερα Πέντε θέρετρα της Τουρκίας για όσους νοσταλγούν την Ελλάδα.
Ο Ρώσος ανταποκριτής τονίζει ότι “αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το ρωσικό έδαφος προς την Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, τόσο αγαπητός προορισμός για τους Ρώσους, βάζει εμπόδια για την λήψη βίζας μέσω του συστήματος Σένγκεν,
Αντίστοιχα, ακόμη λιγότεροι τουρίστες ταξιδεύουν σε αυτή τη χώρα.
Όλα άλλαξαν και χιλιάδεςΡώσοι τουρίστες ταξιδεύουν στα αξιοθέατα που βρίσκονται στη γειτονική χώρα , την Τουρκία.
Μπορείτε να φτάσετε εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Για παράδειγμα, σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας στα Παράλια του Αιγαίου θα δείτε ένα αρχαίο ελληνικό αμφιθέατρο, με πολλές κλασικές κολώνες και στοές.
Όχι πολύ μακριά από την πόλη Φετχιγιέ (Μάκρη) είναι η αρχαία πόλη Τλως, η οποία είναι κοντά στη σύγχρονη πόλη Σεϊντικεμέρ στην επαρχία Μούγλων της νότιας Τουρκίας.
Μπορείτε να την επισκεφθείτε με ξενάγηση ή μόνοι σας. Υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός αρχαίων ελληνικών μνημείων που διατηρούνται άψογα σε πολλά σημεία της Τουρκίας.
Το μικροσκοπικό χωριό Κας έχει μετατραπεί πρόσφατα σε ένα ακριβό θέρετρο. Βρίσκεται σε μια χερσόνησο μεταξύ Φετιγιέ και Αττάλειας.
Πρόκειται για μια μικρή περιοχή με προσεγμένα σπίτια. Κάποτε υπήρχε η αρχαία Αντίφελλος.
Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο πρόσφατα μοντέρνο θέρετρο του Μπόντρουμ ( Αλικαρνασσός). Εδώ η Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε γωνιά. Πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, στην οποία πέρυσι ο πληθυσμός, μαζί με τους τουρίστες, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο άτομα”, καταλήγει ο Ρώσος ειδικός.
Η απώλειες από οικονομικής άποψης από την απουσία των χιλιάδων Ρώσων τουριστών, είναι μεγάλη, για την χώρα μας, που δέχεται τους πάντες ως επισκέπτες.
Οι Ρώσοι όμως είναι διαφορετικοί από τις υπόλοιπες εθνότητες, αφού αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι των προσκυνητών του Αγίου Όρους, των Μετεώρων, και άλλων σημαντικών ιερών μνημείων της ορθοδοξίας στην Ελλάδα.
Η παρουσία τους είχε μια διαφορετική χροιά, σε Κρήτη, νησιά, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας μας.
Ο πόλεμος όμως στην Ουκρανία, τελείωσε αυτήν την σχέση με την χώρα μας, και ειδικά μετά την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από την Αθήνα, οι Ρώσοι στηρίζουν τους “ φίλους” Τούρκους με τρόπο προκλητικό ως προς την ελληνική ιστορία γενικότερα, προτείνοντας την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό για τους πολίτες τους.
Θυμίζουμε στην ρωσική πλευρά, ότι και η Μικρά Ασία την οποία αναφέρουν ως περιοχή με αρχαία μνημεία της Ελλάδος, ( όχι Ανατολία που την λένε οι Τούρκοι), είναι φυσικά και αυτή Ελλάδα, η οποία προσμένει και πάλι τους Έλληνες.
Επίσης, ρωτάμε πως βλέπουν οι χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες την μετατροπή στην τουρκική επικράτεια, εκατοντάδων ελληνικών ορθόδοξων εκκλησιών σε Τζαμιά (έθιμο των Οθωμανών που δείχνει ότι είναι και θα παραμείνουν απολίτιστοι οι γείτονες), με προεξάρχουσα την Αγία Σοφία;