ΕΛΛΑΔΑ

Έσωσε την ζωή 15 ανθρώπων και τώρα είναι νεκρός: Δάκρυα και θρήνος για τον Κώστα Τασιόπουλο

Η Μεταμόρφωση Καρδίτσας βυθίστηκε στο πένθος με την είδηση του θανάτου του Κώστα Τασιόπουλου, του ανθρώπου-«σύμβολο» που κατά τη διάρκεια της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel τον Σεπτέμβριο του 2023, έσωσε με τη βάρκα του τουλάχιστον 15 άτομα. Με την αυτοθυσία του, κατάφερε να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε ασφαλή σημεία, έως ότου αναλάβουν δράση οι διασώστες.

Έφυγε από τη Ζωή ο Ήρωας Βαρκάρης που Έσωσε 15 Ζωές

Ο Κώστας Τασιόπουλος, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, τιμήθηκε από την τοπική κοινότητα ως ήρωας. Ο πρόεδρος της κοινότητας, Πέτρος Κοντογιάννης, εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του ανθρώπου που έβαλε τη ζωή των άλλων πάνω από τη δική του.

Σε δήλωσή του στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Πέτρος Κοντογιάννης ανέφερε:

«Φτωχότερη η κοινωνία μας σημερα, έφυγε μια εμβληματική μορφή της σύγχρονης ιστορίας του χωριού μας. Ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό σε ηλικία 81 ετών, με ατομικό αγώνα, ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, σθένος και με την αυτοθυσία του κατάφερε να σώσει αρκετές ανθρώπινες ζωές.

Ο Κώστας Τασιόπουλος διέπονταν από ταπεινότητα, εντιμότητα, καλοσύνη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Στις πιο δύσκολες στιγμές σκόρπισε σε όλους μας απλόχερα το κουράγιο, την δύναμη και την ελπίδα για να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Για εμένα και τους συγχωριανούς μου είναι και θα είναι το ηρωικό μας πρότυπο.»

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Γουργούθακας»: Το μεγαλύτερο σπηλαιοβάραθρο στην Ελλάδα βρίσκεται στον Αποκόρωνα

evosmos

Βόλος: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης – Την αποχαιρέτησαν ντυμένη νύφη

evosmos

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό: Έκλεισαν ραντεβού σε ασθενή στον «Ευαγγελισμό» για το… 2038! (φώτο)

evosmos

Leave a Comment