ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδιανόητο σόου, χωρίς αιτία και αφορμή έστησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου

Ένα αδιανόητο και απερίγραπτο σόου, χωρίς καμία αιτία και αφορμή, έστησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου, της Πέμπτης 25 Ιουλίου, άτομα με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν να διεξαχθεί η συνεδρίαση.

Με το πρόσχημα ότι δήθεν γίνονται απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, τα άτομα αυτά εισέβαλαν με πανό στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με φωνασκίες και συνθήματα, απαιτώντας εκβιαστικά να περάσει το δικό τους, και οδήγησαν στην αναβολή της συνεδρίασης.

Επρόκειτο για μια ενέργεια, η οποία δεν εδράζεται σε καμία λογική και είχε ως μοναδικό σκοπό την παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου.

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα προχωρήσει στην πρόσληψη με καθεστώς πλήρους απασχόλησης 74 σχολικών καθαριστριών, στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης που τρέχει από το αρμόδιο υπουργείο. Η επιλογή των ατόμων που θα εργαστούν, θα γίνει με στοιχεία απόλυτης νομιμότητας και αξιοκρατίας. Μάλιστα, ο δήμος θα προχωρήσει στην πρόσληψη περισσότερων σχολικών καθαριστριών σε σχέση με πέρυσι, αφού ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 125 από 113.

Όμως, τα άτομα που προκάλεσαν το σόου, είχαν την απαίτηση να προσληφθούν σχολικές καθαρίστριες της δικής τους επιλογής. Ήθελαν, δηλαδή, να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους, επιλέγοντας να το κάνουν αυτό με τακτικές επίδειξης ισχύος.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω συνδικαλιστές επιχείρησαν να επιβάλουν στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου συνθήκες ψυχολογικής πίεσης στους δημοτικούς συμβούλους, παρά το γεγονός ότι η σημερινή διοίκηση προχωρεί στην πρόσληψη με πλήρη απασχόληση των 74 σχολικών καθαριστριών, ενώ στους δήμους που οι συνδικαλιστές εργάζονται, οι προσλήψεις θα γίνουν με καθεστώς τρίωρης απασχόλησης. Όμως, στους δικούς τους χώρους εργασίας και για τους δικούς τους λόγους έκλεισαν επιδεικτικά τα μάτια.

Η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου δεν έκανε ποτέ και δεν πρόκειται να κάνει διαχωρισμό των εργαζομένων. Πιστεύει απόλυτα ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα στην εργασία και ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να διεκδικούν θέση απασχόλησης ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία.

Τόσο στο δικαίωμα της εργασίας όσο και στις συνθήκες υγιεινής των παιδιών μας δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά έκπτωση. Δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα συμβιβασμό υπό τη δαμόκλειο σπάθη εκβιαστικών καταστάσεων.

Κύριοι της αντιπολίτευσης, που προχωρήσατε σε χαϊδολογήματα με τους «διαμαρτυρόμενους» για τα μάτια του κόσμου και για προσωπικά σας μικροπολιτικά συμφέροντα, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αναλογιζόμενοι ότι πάνω απ’ όλα είμαστε όλοι μας υποχρεωμένοι να υπηρετούμε τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Απο δελτίο Τύπου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου,

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: «No money, no honey»

evosmos

Παραλίγο… ρινγκ το Δημαρχείο Ευόσμου: Καταγγελία από συνδικαλιστή σε βάρος αντιδημάρχου

evosmos

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24.6.2020 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

evosmos

Leave a Comment