ΕΛΛΑΔΑ

Αναλήψεις μετρητών με χρεώσεις έως 2,10 εupώ πλέον από τα ΑΤΜ της Πειραιώς – Ο λόγος

Αναλήψεις μετρητών από εκατοντάδες ATM οι οποίες μέχρι τώρα γίνονταν χωρίς κόστος, πλέον χρεώνονται με περισσότερα από δύο ευρώ ανά συναλλαγή.

Αιτία η πώληση σε ιδιωτική εταιρεία από την τράπεζα Πειραιώς των σημείων στην οποία ανήκαν τα 850 ATMs.

Αυτή είναι μία επιχειρηματική απόφαση με την οποία ουσιαστικά αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός αυτών που λέμε ιδιωτικών ATM δηλαδή μηχανήματα τα οποία δεν φέρνουν πλέον το σήμα ενός εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και ο συνολικός τους αριθμούς μετά και την συγκεκριμένη μεταβίβαση στα 3.200 σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, το βασικό ζήτημα είναι ότι σε αυτά θα επιβάλλονται χρεώσεις οι οποίες μπορεί να ξεκινούν από το 1,5 ευρώ για μία ανάληψη χρημάτων και να φτάνει η χρέωση μέχρι και στα 4,95 ευρώ, κυρίως σε τουριστικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να μεταβιβάσει σε ιδιωτική εταιρεία – στην οποία και η ίδια η τράπεζα – κρατάει ένα μειοψηφικό ποσοστό – ένα πακέτο 850 μηχανημάτων περίπου δηλαδή το 40% των μηχανημάτων που είχε η συγκεκριμένη τράπεζα την κατοχή της.

Σημειώνεται πως πρόκειται για σημεία όπως μέσα στο μετρό, σε νοσοκομεία, σε περιοχές εκτός της Αθήνας και είναι κυρίως μηχανήματα τα οποία δεν βρίσκονται στα τραπεζικά καταστήματα.

Η βασική αλλαγή όμως είναι ότι οι κάτοχοι των καρτών της συγκεκριμένης τράπεζας που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν την προμήθεια είτε για ερώτηση υπολοίπου είτε για ανάληψη χρημάτων στο εξής θα επιβαρύνονται, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, με την χρέωση η οποία μπορεί να φτάνει από 1,5 έως 2,10 €.

Το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση. Μάλιστα υπήρξε και τοποθέτηση χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο όποιος προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση.

Τέλος σημειώνεται πως από τον Ιανουάριο του 2025 έχει περάσει στην ελληνική νομοθεσία διάταξη που προβλέπει ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες οι καταναλωτές δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ των δικών τους τραπεζών είναι υποχρεωτικό να δίνει τη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων χωρίς κόστος από οποιοδήποτε ATM.
Πηγή: ΕΡΤ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Εκεί όπου οι μισθοί ξεκινούν από τα 1.100 ευρώ: Πως να στείλεις βιογραφικό στην Cosco

evosmos

«Βόμβα» Κ.Μητσοτάκη για lockdown: «Αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν τα Χριστούγεννα»

evosmos

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 11.500 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο CEO ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ GOLDEN BOYS

evosmos

Leave a Comment