ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή σκηνικού στον καιρό: Αναβολή στην ζέστη- πότε κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα

Ο καιρός των επόμενων ημερών επιφυλάσσει εκπλήξεις, με την ζέστη να κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές, αν και αυτή δεν θα είναι άμεσα αισθητή από τη Δευτέρα. Ωστόσο, η ερώτηση παραμένει πότε θα χρειαστεί να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα, καθώς αναμένεται μεταβολή του καιρού μέσα στον μήνα.

Αναμένεται θερμή εβδομάδα με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα Οκτωβρίου

 

 

Αύριο, Δευτέρα (07.10.2024), ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα ανατολικά, όπου τοπικές νεφώσεις μπορεί να φέρουν πρόσκαιρες βροχές το πρωί στη Θράκη και μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τις βόρειες Κυκλάδες. Σε πολλές περιοχές, ειδικά στα δυτικά ηπειρωτικά, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί λόγω τοπικών ομιχλών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα νότια οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα δυτικά και βόρεια η μέγιστη θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς Κελσίου (με 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 28 βαθμών, με τοπικά υψηλότερες τιμές στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Καιρικές συνθήκες ανά περιοχή

Αττική

Γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου, προσφέροντας ευχάριστες θερμοκρασίες για την εποχή.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 4 έως 5 μποφόρ το πρωί, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, με ήπιες φθινοπωρινές συνθήκες.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος, με τοπικές βροχές στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί. Θερμοκρασίες από 12 έως 25 βαθμούς, χαμηλότερες κατά 3-4 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος, με νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ, θερμοκρασίες από 15 έως 25 βαθμούς, με χαμηλότερες τιμές στην Ήπειρο.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια, γενικά αίθριος από το απόγευμα. Δυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ, θερμοκρασίες από 17 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος

Αίθριος καιρός, με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 3-5 μποφόρ που θα στραφούν το απόγευμα σε βόρειους βορειοανατολικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27-29 βαθμούς.

Προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Λευτέρη Σούσο, η εβδομάδα που ξεκινάει θα χαρακτηρίζεται από ζέστη, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σταδιακά. Από την Πέμπτη έως το Σάββατο, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 30-32 βαθμούς, δίνοντας την αίσθηση ενός μικρού καλοκαιριού. Ωστόσο, μετά τις 12 Οκτωβρίου, προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στα ανατολικά και στο Αιγαίο, όπου θα ενισχυθούν οι βοριάδες.

 

 

Παράλληλα, λίγες τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Η πρόγνωση κάνει λόγο για έντονες διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, με σταδιακή μετάβαση σε πιο φθινοπωρινό καιρό, καθώς ο μήνας προχωράει.

Η εβδομάδα αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, εκτός από λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, με τον καιρό να παραμένει κυρίως ήπιος και ζεστός μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!! 31.000 ευρώ… στη Γωγώ για να μας αναπτύξει τουριστικά! Δίνουν φράγκα σε ιστοσελίδα που έχει να ανεβάσει κείμενο από το 2020!!!!!

evosmos

Τα πολλά… “αμάν” του σταθμάρχη – φονιά! Έκανε τον ανήξερο σε Πυροσβεστική και Αστυνομία – Οι διάλογοι που τον “καίνε”

evosmos

H φρίκη της φρίκης στο Ίλιον – «Τους έλεγα “σταματήστε, πονάω”, δεν άκουγαν! Ένας μου έκανε κεφαλοκλείδωμα, δεν μπορούσα να ανασάνω!» λέει ο μαθητής

evosmos

Leave a Comment