ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχητική η εικόνα των Στρατιωτικών Σχολών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις – Μεγάλο έλλειμμα ενδιαφερομένων να εισαχθούν σε αυτές

Οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις χαρακτηρίστηκαν από σημαντικές αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής, ειδικά στις περιζήτητες σχολές του 1ου και 2ου πεδίου. Οι βάσεις σημείωσαν πτώση που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε έως και τα 750 μόρια, όπως στους Πολιτικούς Μηχανικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

οι βάσεις στις στρατιωτικές σχολές, όπως η Ευελπίδων, έπεσαν κάτω από τα 13.000 μόρια. Επίσης, οι βάσεις στις σχολές φιλολογίας, ιστορίας και φιλοσοφίας κυμαίνονται μεταξύ 8.600-12.700 μορίων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μελλοντικοί φιλόλογοι μπορεί να έχουν χαμηλές επιδόσεις στα βασικά τους μαθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ιατρικές, Πολυτεχνείο, οι σχολές Πληροφορικής Ψυχολογίας και είναι οι πλέον περιζήτητες

Λυπηρή η πτώση των βάσεων στις στρατιωτικές σχολές όπως η Ευελπίδων που κατρακύλησε κάτω από τα 13.000 μόρια, αλλά και στα τμήματα φιλολογίας, ιστορίας, φιλοσοφίας οι βάσεις κυμαίνονται από 8.600-12.700 μόρια… Δηλαδή θα έχουμε την επόμενη δεκαετία σε σχολεία φιλολόγους που θα έχουν γράψει στα αρχαία και την Ιστορία κάτω από τη βάση.
Οι στρατιωτικές σχολές, ειδικά η Ευελπίδων και η ΣΜΥ, πρέπει να είναι ανοιχτές και σε ανθρωπιστικές και οικονομικές σπουδές για να ανέβουν οι βάσεις, όπως συμβαίνει με τις σχολές αστυνομίας και πυροσβεστικής.
Είναι δεδομένο ότι η θετική κατεύθυνση με τα δύσκολα θέματα σε Μαθηματικά και Φυσική θα έχει ακόμα λιγότερους μαθητές στο μέλλον. Πλέον το 50% των μαθητών κατευθύνεται προς το 4ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή τις σχολές οικονομίας και πληροφορικής που φαντάζουν πιο προσιτές Σπουδές, αλλά και είναι περιζήτητές τόσο οι οικονομικές όσο και οι σχολές πληροφορικής. Επίσης, οι σχολές φιλολογίας πρέπει να μειώσουν τους εισακτέους. Έχουμε 21 σχολές που βγάζουν περίπου 2000 νέους φιλολόγους κάθε χρόνο, ενώ η αγορά εργασίας δεν χρειάζεται πάνω από 300… Αντίθετα, πρέπει να δημιουργηθούν νέα τμήματα Πληροφορικής. Τέλος, πρέπει επιτέλους οι στρατιωτικές σχολές, ειδικά η Ευελπίδων και η ΣΜΥ να είναι και στις Ανθρωπιστικές και στις Οικονομικές Σπουδές για να ανέβουν οι βάσεις όπως συμβαίνει με τις σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστική.
Τέλος, ας θυμόμαστε ότι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν υπάρχει επιτυχία ή αποτυχία, αλλά η σωστή και έξυπνη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι αυτή που καθορίζει το μέλλον των μαθητών».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΛΩΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ” ΤΟΥ “ΝΤΟΝ ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ”. ΣΚΗΝΕΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΜΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός 36χρονος δασεργάτης στη Γαλατσώνα – Τον πλάκωσε δέντρο και τον σκότωσε

evosmos

Βαρτζόπουλος για γυναικοκτονίες: «Είναι στη φύση του αρσενικού να είναι επιθετικό» – Σφοδρές αντιδράσεις

evosmos

Leave a Comment