ΕΛΛΑΔΑ

Γολγοθάς η εύρεση στέγης για τους εργαζόμενους στα νησιά: Γιατροί, πυροσβέστες και αστυνομικοί σε απόγνωση

Σε νησιά όπως η Πάρος, η Σέριφος, Μύκονος, Ρόδος και Σαντορίνη η εύρεση στέγης για αστυνομικούς και πυροσβέστες εξελίσσεται σε Γολγοθά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Σπυράκη για την τηλεόραση του OPEN, δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχουν σπίτια, αλλά ότι ακόμα και εκεί που υπάρχουν τα ενοίκια είναι τόσο ακριβά που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.

Εικόνες ντροπής: 10 αστυνομικοί σε ένα μικρό δωμάτιο
Ένα λαμπρό παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί είναι οι εικόνες από τη Σαντορίνη, που μεταδίδει το OPEN, όπου σε ένα δωμάτιο μένουν 10 αστυνομικοί μαζί. «Δέκα δόκιμοι αστυνομικοί στοιβαγμένοι σε έναν χώρο με μία κοινόχρηστη τουαλέτα, αυτή είναι η αντιμετώπιση από τους δήμους και από οποιοδήποτε άλλο φορέα που την ίδια ώρα ζητούν αστυνόμευση στα νησιά» αναφέρει ο αστυνομικός Βαγγέλη Μπαταρλής. Όπως υπογράμμισε «δεν παίρνουν ούτε 500 ευρώ το μήνα. Είναι δόκιμοι και τους στέλνουμε σαν μαύρα πρόβατα να στελεχώσουν υπηρεσίες. Είναι ντροπή».

Αυτές είναι οι συνθήκες σε πολλά νησιά του Αιγαίου που αναγκάζονται να υπομένουν όχι μόνο αυτοί οι 10 αστυνομικοί, αλλά και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους και πυροσβέστες.

«Όταν ήρθα εγώ τον Οκτώβριο στο νησί έμεινα τρεις ημέρες στο αυτοκίνητο γιατί δεν έβρισκα τίποτα. Είμαι στην πυροσβεστική με είκοσι δύο χρόνια υπηρεσία ήρθα με μετάθεση στο νησί, αυτή τη στιγμή κάνω παράλληλα κι άλλες δουλειές για να μπορέσω να βγάλω πέρα για το ενοίκιο και την διαμονή μου στο νησί. Τώρα πληρώνω 400 ευρώ για σπίτι εικοσιπέντε τετραγωνικά» καταγγέλλει εποχικό πυροσβέστης. «Πληρώνουμε 400 ευρώ ενοίκιο, μιλάμε για δωμάτιο δε μιλάμε για σπίτι» ανέφερε ένας άλλος.
«Έχουμε κι εμείς τεράστιες ελλείψεις. Τα διαμερίσματα είναι λίγα. Σκεφτείτε ότι 30.000 κόσμος δουλεύει το καλοκαίρι στην Μύκονο. Δεν μπορεί να λυθεί με απλή κρατική παρέμβαση μόνο αν δοθεί η δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να οικοδομήσει σπίτια για υπαλλήλους μικρά» τόνισε ο δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.

Τεράστιο πρόβλημα και με τη στέγαση των γιατρών
Αντίστοιχο είναι το πρόβλημα και στους γιατρούς, με την Κυβέρνηση να θεσμοθετεί κίνητρα για να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νησιά.

«Οι προκηρύξεις όταν γίνονται αποβαίνουν δυστυχώς πολλές φορές άγονες. Η στέγαση στις Κυκλάδες είναι απαγορευτική για έναν γιατρό. Αν υποθέσουμε ότι θα βρεθεί μια κατοικία, δεν υπάρχει περίπτωση κάτω από 1000 € να βρεθεί. Είναι όλα πολύ ακριβά εδώ» ανέφερε στο OPEN, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλόγου, Παναγιώτα Βούλγαρη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δίκη για το Μάτι: “Δεν κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις”

evosmos

Φωτιά στη Ρόδο: Τώρα φταίει ο… πυροστρόβιλος

evosmos

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2023: Πότε θα δουν λεφτά οι συνταξιούχοι

evosmos

Leave a Comment