ΕΛΛΑΔΑ

Δικαιοσύνη μαϊμού – Ποινή “χάδι” σε παιδεραστή για σεξουαλική παρενόχληση

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, ένας 57χρονος άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2019, όταν το θύμα, μια 13χρονη κοπέλα, βρισκόταν στη θάλασσα μαζί με τους γονείς της και μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να προχώρησε σε άσεμνα αγγίγματα προς την ανήλικη. Η κοπέλα αντέδρασε άμεσα και ενημέρωσε τους γονείς της για το συμβάν. Η κατάθεση της ανήλικης ενώπιον του δικαστηρίου ήταν συγκλονιστική και περιέγραφε τις τραυματικές στιγμές που βίωσε εκείνη την ημέρα.

Η δίκη

Ο κατηγορούμενος δεν παραβρέθηκε στη δίκη και μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Παρά την απουσία του, το δικαστήριο εξέτασε τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν. Μετά από προσεκτική αξιολόγηση των γεγονότων, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε τον 57χρονο ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο είναι φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή. Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα των εγκλημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων και την ανάγκη προστασίας των θυμάτων από τέτοιες πράξεις.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών -και για το αδίκημα της παράνομης βίας, για το οποίο τελικά αθωώθηκε.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για τη δικαιοσύνη και μία δικαίωση για αυτό το κορίτσι και όσα πέρασε σε τόσο μικρή ηλικία», είπε στη Voria.gr ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Στάθης Κόλιας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Πέθανε ο επιχειρηματίας Παντελής Παπαδόπουλος

evosmos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ! ΜΑΡΤΥΡΑΣ – ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ “ΣΠΑΣΕΙ” ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ!

evosmos

Επτά οδηγούς ταξί συνέλαβε η τροχαία σε σαφάρι ελέγχων στην Αττική

evosmos

Leave a Comment