ΕΛΛΑΔΑ

Είναι οριστικό, δυστυχώς: Τέλος το νερό σε σπίτια και επιχειρήσεις, «σφραγίζουν» τα υδρόμετρα

Η Κασσάνδρα και η Προποντίδα ξεκινούν την εφαρμογή σκληρών μέτρων για τους οφειλέτες τους. Στην Κασσάνδρα, οι αρμόδιες αρχές θα αρχίσουν να σφραγίζουν τα υδρόμετρα των πολιτών που δεν έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενώ ο δήμος Προποντίδας θα προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες σε μία εβδομάδα. Περίπου 4.500 άτομα στην Προποντίδα αντιμετωπίζουν διακοπή υδροδότησης, με μόλις το 8,26% να έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του.

Σφράγισμα Υδρομέτρων στην Κασσάνδρα

Στην Κασσάνδρα, το σφράγισμα των υδρομέτρων θα ξεκινήσει από αύριο, στοχεύοντας όσους δεν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους. Ανάμεσα στους οφειλέτες βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, εξηγεί ότι ο αυξημένος τουρισμός έχει προκαλέσει μεγάλες ανάγκες υδροδότησης, και παρά τις γρήγορες επιδιορθώσεις βλαβών, η κατάσταση επιδεινώνεται από τους κακοπληρωτές. Η αδυναμία πληρωμής καθιστά δύσκολη την κάλυψη των αναγκών τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Εντεινόμενο το Πρόβλημα Υδροδότησης:

Το πρόβλημα της υδροδότησης αυξάνεται δραματικά, με φέτος 19 οικισμούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σύγκριση με επτά πέρυσι. Παράλληλα, καταγράφεται υδροκλοπή της τάξεως του 35-38%. Σύμφωνα με την κ. Χαλκιά, 583 ΑΦΜ στην Κασσάνδρα χρωστούν συνολικά 13 εκατομμύρια ευρώ, ένα τεράστιο ποσό για τον δήμο. Τα έσοδα από την υδροδότηση χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση έργων που βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Η δήμαρχος σημειώνει ότι ορισμένοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρέπει να κόβεται το νερό, επειδή είναι δημόσιο αγαθό. Ωστόσο, τόνισε ότι ως δημόσιο αγαθό, το νερό πρέπει να υπόκειται σε κανόνες που καθορίζουν τη λειτουργία του δήμου και τη σχέση του με τους πολίτες.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ξύλο & χημικά από τις δυνάμεις ασφαλείας σε Έλληνες στο Τυμπάκι – «Πολιόρκησαν» παράνομο τζαμί Πακιστανών (βίντεο)

evosmos

Τουρκικά UAV επάνω από ελληνικό έδαφος στον Έβρο: Mπήκαν σε βάθος δύο χλμ.! – Καμία ελληνική αντίδραση

evosmos

ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ Η ΝΕΑ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ! Θρήνος στη Θεσσαλονίκη – Νεκρός 21χρονος μπασκετμπολίστας

evosmos

Leave a Comment