ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ

Η απίστευτη στιγμή που ένας μετεωρίτης μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης [ΒΙΝΤΕΟ]

Η εικόνα που δημιουργήθηκε μέσα στη νύχτα αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Η είσοδος ενός μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα της γης είναι πάντοτε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο. Ειδικά, αν αυτή συμβεί βράδυ ο ουρανός φωτίζεται σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε κάποιος να πιστέψει ότι ξημέρωσε!

Μια τέτοια στιγμή καταγράφηκε σε ένα βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό Black Hole του X. Σε αυτό μια παρέα νεαρών που βρίσκεται σε μια παραλία τραβά ένα βίντεο, όταν ξαφνικά ένα φως εμφανίζεται στον ουρανό και μετατρέπει τη νύχτα σε μέρα.

Είναι γνωστό ότι στο σύμπαν υπάρχουν δισεκατομμύρια μετεωρίτες, οι οποίοι δημιουργούνται μετά από συγκρούσεις αστέρων που σπάζουν σε μικρότερα κομμάτια.

Όταν αυτοί οι μετεωρίτες μπαίνουν στην ατμόσφαιρα- το «φίλτρο» της Γης- 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της, με ταχύτητα μεταξύ 50 και 70 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, αρχίζουν να διασπώνται και να μετατρέπονται σε σκόνη, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι τεράστιες. Σε αυτές τις θερμοκρασίες, αυτή η σκόνη γίνεται λαμπερή ύλη και κάποιες φορές εξατμίζεται δίνοντας αυτές τις μοναδικές εικόνες.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Κόκκινο σήμα» της Ιντερπόλ για σύζυγο Αμερικανού διπλωμάτη

evosmos

Αυτές είναι οι χώρες του κόσμου που διδάσκονται ελληνικά… Κάποιες δεν τις περιμένετε…

evosmos

Νέο εργαλείο από την Google το οποίο καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης

evosmos

Leave a Comment