ΚΟΣΜΟΣ

Η ΛΕΠΕΝ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ – “ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ” ΔΗΛΩΣΕ Η ΛΕΠΕΝ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης μετά την νίκη της άκρας δεξιάς στις ευρωεκλογές.

Ο γεροντολάγνος κολλητός του Κούλη, προκήρυξε εκλογές για τις 20 Ιουνίου και ο δεύτερος αρχές Ιουλίου. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η άνοδος των ακροδεξιών λαϊκιστών συνιστά κίνδυνο τόσο για τη Γαλλία όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία τόνισε πως για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σκόπιμο είναι να λάβει τον λόγο ο γαλλικός λαός.

Η νίκη του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος είναι «μια εθνική τραγωδία για τη Γαλλία», δήλωσε στο POLITICO ο ευρωβουλευτής Κριστόφ Γκράντλερ, λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

«Δεν μπορώ να προσποιηθώ στο τέλος αυτής της ημέρας ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Έχει προστεθεί ένας πυρετός στη δημόσια και κοινοβουλευτική συζήτηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Μακρόν από το Ελυζέ, απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες.

«Γι’ αυτό, μετά από διαβουλεύσεις που προβλέπονται από το άρθρο 12 του Συντάγματός μας, αποφάσισα να σας παραχωρήσω ξανά το δικαίωμα να επιλέξετε το κοινοβουλευτικό μας μέλλον μέσω της ψήφου σας.

Σε λίγα λεπτά θα υπογράψω το διάταγμα για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

 

 

«Αυτή νίκη θα γραφτεί στην Ιστορία» λέει η Λεπέν

«Η ψήφος των Γάλλων σε εθνικό επίπεδο σ’ αυτή την δεύτερη ήττα του Εμανουέλ Μακρόν είναι δίχως προηγούμενο. Ο Γάλλος πρόεδρος απαντώντας στο αίτημα του Μπαρντελά ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και έτσι οι Γάλλοι θα εκφραστούν σε λίγες βδομάδες ξανά στις κάλπες. Θα πρέπει να χαιρετίσω αυτή την απόφαση που γίνεται στο πλαίσιο της λογικής, στο πλαίσιο των θεσμών της γαλλικής Δημοκρατίας και είμαστε έτοιμοι μετά τις νομοθετικές εκλογές του 2022 που επέτρεψαν να έχουμε ένα νέο κίνημα ως την κύρια μορφή της αντιπολίτευσης, τώρα να είμαστε η νέα εναλλακτική της Γαλλίας» τόνισε η Μαρίν Λεπέν.

Το μήνυμα των εκλογών συμπεριλαμβανομένης και της διάλυσης του κοινοβουλίου απευθύνεται και στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Αυτή η μεγάλη νίκη αναγράφεται στο πλαίσιο της ιστορίας (…) κι επειδή είμαστε ένας λαός με συναισθήματα, βλέπουμε μία νέα μέρα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, για όλα τα έθνη».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ρωσία: Γιατί ο Πούτιν στέλνει τη Ζαχάροβα στην Αθήνα

evosmos

Χαμός σε εκπομπή στην Αργεντινή! “Άγριο ξύλο” ανάμεσα στις πρώην γυναίκες του για τη διαθήκη

evosmos

Σοκ με Μ.Σουμάχερ στην Formula 1: «Καρφώθηκε» με πολλά χιλιόμετρα στον τοίχο – Κόκκινη σημαία (βίντεο)

evosmos

Leave a Comment