ΕΛΛΑΔΑ

Η τιμή του καφέ παίρνει ξανά την «ανηφόρα» – Νέες αυξήσεις από τον Σεπτέμβριο

Προ των πυλών σημαντικές ανατιμήσεις για ένα αγαπημένο ελληνικό προϊόν, τον καφέ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην χονδρική καταγράφεται άνοδος κατά 40-45% στην ποικιλία Arabica και κατά 65% στην ποικιλία Robusta.

«Αν συνεχιστεί το φαινόμενο των ανοδικών τάσεων στα χρηματιστήρια, θα ακριβύνει ο καφές», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Τάσος Γιαγκόγλου.

Στελέχη της αγοράς, επισημαίνουν ότι μεγάλες αυξήσεις θα δουν οι καταναλωτές και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ενδεικτικά επισημαίνουν ότι ο εσπρέσο σε κάψουλες από τα 5 ευρώ αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στα 6 ευρώ, ενώ ο αλεσμένος εσπρέσο από τα 6 στα 7,2 ευρώ.

Αντίστοιχα, ο ελληνικός καφές από τα 3,9 εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» τα 4,7 ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, μετά την επαναφορά του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, προαναγγέλλουν νέες αυξήσεις εάν ανατιμηθεί η πρώτη ύλη.

Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ γίνεται λόγος για ξηρασία και κερδοσκοπία, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την «εκτίναξη» των τιμών στον καφέ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΚΟΥΦΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ

evosmos

Τους σιχάθηκε τους “ειδικούς” ο κόσμος και αντιδράει! Απογραφή 2021: «Απογραφέας χτυπά το κουδούνι και του κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα»

evosmos

“Δεν ψάχνουμε για δούλους”: Μαγαζάτορας στη Σέριφο ψάχνει προσωπικό & η αγγελία κάνει τον γύρο του διαδικτύου

evosmos

Leave a Comment