ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Αιγαίο: Εικόνες από τη συγκλονιστική διάσωση ναυαγού μεταξύ Τήνου και Μυκόνου με 6 μποφόρ

Έναν ναυαγό διέσωσε το πλοίο Super Express, σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα, εν μέσω θαλασσοταραχής, ανάμεσα σε Τήνο και Μύκονο.

Όπως υπογράμμισε στο iefimerida.gr ο ένας από τους δύο πλοίαρχους, Γιάννης Βουτσελάκος, μαζί με τον έτερο πλοίαρχο του Super Express, Κωνσταντίνο Γρίβα και το πλήρωμα του πλοίου διέσωσαν τον άνδρα σερβικής καταγωγής, που πάλευε με τα κύματα στη μέση του Αιγαίου.

Πώς έγινε η διάσωση του ναυαγού από το πλοίο

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε «λάβαμε σήμα από το Λιμεναρχείο, καθώς εκτελούσαμε το δρομολόγιό μας, για άνδρα που βρισκόταν στη θάλασσα. Αμέσως κατευθυνθήκαμε προς το στίγμα που μας έδωσαν. Ο άνδρας βρισκόταν ήδη πάνω σε πνευστή σχεδία. Δεν ήταν εύκολη η διάσωση. Κάναμε μηδενικές κινήσεις, γιατί λόγω των ανέμων ήταν αρκετά επικίνδυνο να τον πλησιάσουμε. Προσεκτικά ρίξαμε ένα σχοινί και λόγω της κατασκευής του πλοίου, το οποίο διαθέτει κάτι σαν μπαλκονάκι, εάν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι, ο άνδρας κατάφερε και ανέβηκε πάνω».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας -περίπου 40 ετών- και είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε σε Κέντρο Υγείας, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.

Ο άνδρας επέβαινε μόνος σε ταχύπλοο 10 μέτρων που βυθίστηκε και πρόλαβε να εκπέμψει SOS προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, το οποίο και ειδοποίησε το πλοίο Super Express που έκανε το δρομολόγιο από Μύκονο σε Τήνο και Ραφήνα.

Ναυαγός ανάμεσα σε Τήνο και Μύκονο

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό με τον ναυαγό

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό: «Διάσωση αλλοδαπού από το πλοίο Super Express στη θαλάσσια περιοχή 2,8 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Τήνου μετά από ημιβύθιση ταχύπλοου σκάφους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Βουτσελάκος ήταν ανάμεσα στους καπετάνιους που, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018, διέσωσαν ανθρώπους που είχαν βρει καταφύγιο στη θάλασσα, για να γλιτώσουν από το πύρινο μέτωπο.

Τότε, το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Tera Jet» ήταν δεμένο στο λιμάνι της Ραφήνας, όταν ο εν λόγω πλοίαρχος έλαβε εντολή από τον διευθυντή της πλοιοκτήτριας εταιρείας να βγει για έρευνες στη θάλασσα με τη λέμβο ταχείας διάσωσης που διέθετε το πλοίο, με αποτέλεσμα να καταφέρει να σώσει μαζί με τους συναδέλφους του πάνω από 40 ανθρώπους.

Ναυαγός πάλευε για τη ζωή του

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μυστήριο στα 5.000 μέτρα των Ιμαλαΐων: 14 σκελετοί Ελλήνων δημιουργούν άλυτο γρίφο

evosmos

Συνελήφθη στο Περιστέρι ο Μένιος Φουρθιώτης

evosmos

Θα γεμίσει καρχαρίες η θάλασσα: Νέο σοκ μετά τα νεκρά ψάρια, φεύγουν οι τουρίστες, σε κόκκινο συναγερμό ο Βόλος

evosmos

Leave a Comment