ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία 14χρονου Σπύρου: Σπάραξε στο κλάμα όλη η εκκλησία μόλις είδε τι έγραφε το στεφάνι του άνδρα που πήδηξε στον Άραχθο να σώσει τα παιδιά

Ανείπωτη θλίψη στην Άρτα – Το «αντίο» στον Σπύρο που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τον φίλο του

Βουβή οδύνη και ένα τεράστιο «γιατί» σκίασαν τον ουρανό πάνω από την Άρτα, καθώς συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές συνόδευσαν τον 14χρονο Σπύρο στην τελευταία του κατοικία. Το παιδί που προσπάθησε με αυταπάρνηση να σώσει τον 12χρονο φίλο του στον Άραχθο, έφυγε μαζί του για πάντα, βυθίζοντας την τοπική κοινωνία στο πένθος.

Το μήνυμα του διασώστη και το σπαρακτικό «συγγνώμη»

Συγκλονιστικό ήταν το στεφάνι που άφησε ο Γκόγκα Λεβιάν, ο άνδρας που βούτηξε στον ποταμό Άραχθο για να σώσει τα παιδιά. «Έκανα τα πάντα για να σε σώσω. Συγγνώμη που δεν τα κατάφερα παλικάρι μου», έγραφε το μήνυμα που συνοδευόταν από ένα λευκό λουλούδι, σύμφωνα με το pelop.gr.

Γονείς-σύμβολα δύναμης και προσφοράς

Σε μια ύστατη πράξη ανθρωπιάς και γενναιότητας, οι γονείς του Σπύρου αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, προσφέροντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους τους. Όπως μετέδωσε το flamis.gr, ο πατέρας του ακουμπούσε με τα χέρια το αυτοκίνητο που μετέφερε το φέρετρο και φώναζε: «Είσαι άνδρας. Ψηλά το κεφάλι», ενώ η μητέρα του κατέρρευσε και δέχθηκε τη στήριξη του Ανδρέα Ηλιάδη, διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Πατρών.

Το «τελευταίο αντίο» των φίλων

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής πλημμύρισε από λευκά λουλούδια και παιδικά δάκρυα. Οι συμμαθητές του Σπύρου αποχαιρέτησαν τον φίλο τους με ραγισμένες καρδιές, αποτίοντας φόρο τιμής σε ένα παιδί που ενσάρκωσε το μεγαλείο της ανιδιοτελούς αγάπης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τη βρήκαν τη λύση τα “τσακάλια”! “Όπου βλέπετε αυξημένες τιμές στο σουβλάκι, αλλάξτε κατάστημα”

evosmos

«Γιατί το κάνεις αυτό;» – Σοκάρει η καταγγελία νεαρής που έπεσε θύμα βιασμού από τον θείο της

evosmos

Σύλληψη τεσσάρων Τούρκων για την ανθρωποκτονία στη Γλυφάδα και εννέα προσαγωγές

evosmos

Leave a Comment